O produkcie
Pokaż wszystkie produkty SALUS
Producent
SALUS-HAUSBahnhofstr. 24
Bruckmuhl Niemcy
sopelek@salusint.com.pl
Dystrybutor
ZIOŁO-PIASTPółnocna 8B
Piastów
Opis
Seler sok EKO – suplement diety w postaci soku z ekologicznego selera. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Bez glutenu, laktozy i dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Bez alkoholu i konserwantów.
Składniki
Sok z selera (Apium graveolens / ziele i korzeń) wyciśnięty ze świeżych roślin pochodzących z upraw ekologicznych.
Wartość odżywcza | w 100 ml | w 30 ml | w 40 ml |
Wartość energetyczna | 43 kJ/10 kcal | 10 kJ/3 kcal | 17 kJ/4 kcal |
Tłuszcze | <0,5 g | <0,5 g | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g | <0,1 g | <0,1 g |
Węglowodany | 2,0 g | 0,6 g | 0,8 g |
w tym cukry | 2,0 g | <0,5 g | 0,8 g |
Białko | 0,5 g | 0,15 g | 0,2 g |
Sól | 0,2 g | 0,06 g | 0,08 g |
Sok wyciśnięty ze świeżego ziela i korzenia selera | 100 ml* | 30 ml** | 40 ml*** |
*wyciśnięto z 150 g selera
**wyciśnięto z 45 g selera
***wyciśnięto z 60 g selera
Masa netto
200 ml
Właściwości składników
Seler - wspiera układ pokarmowy.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 10 ml 3-4 razy dziennie, przed posiłkiem. Wstrząsnąć przed użyciem.
Najlepiej używać dołączonego dozownika i rozcieńczyć w niewielkiej ilości letniej wody lub soku owocowego.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w temperaturze 5 – 25 °C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Zaraz po użyciu produkt należy zamknąć, umieścić w lodówce i zużyć w przeciągu 2 tygodni. Nie pić bezpośrednio z butelki.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Specyfika
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji