Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier INPOSTKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Przekąski marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO od pokoleń, Batonik Owsiany, Truskawki-Maliny to miękki batonik owocowo-zbożowy, przeznaczony dla dzieci po pierwszym roku życia. Dostarcza wartościowych, pełnoziarnistych, ekologicznych zbóż. Idealnie sprawdzi się jako przekąska dla najmłodszych. Surowce wykorzystane do stworzenia produktu pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Produkt zawiera gluten.
Skład
pełnoziarniste płatki owsiane* 39%, zagęszczony sok jabłkowy* 17%, płatki bananowe* 13%, olej słonecznikowy*, zagęszczony sok winogronowy*, płatki owsiane* 3%, zagęszczony sok marchwiowy*, przecier z guawy*, przecier z truskawek* 1,5%, przecier malinowy* 0,7%, zagęszczony sok cytrynowy*, mąka ryżowa*.
*z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcze | Wartość odżywcza w batoniku (20 g) | Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna | 371 kJ / 89 kcal | 1857 kJ / 443 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 3,4 g | 17,0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 2,3 g |
Węglowodany, w tym: | 12,6 g | 63,0 g |
Cukry** | 6,0 g | 30,0 g |
Błonnik | 1,0 g | 4,8 g |
Białko | 1,4 g | 7,0 g |
Sól*** | <0,05 g | <0,05 g |
Sód | <0,02 g | <0,02 g |
** zawiera naturalnie występujące cukry
*** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Masa netto
5 x 20 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci, które ukończyły 12 miesięcy.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Produkt przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Nie podawać, gdy dziecko biega lub leży. Należy zadbać o regularną higienę jamy ustnej oraz o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia dziecka.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji