O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Dania i Zupki marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO od pokoleń
Jarzynki z amarantusem i słodkim batatem – pełnowartościowy posiłek odpowiedni dla dzieci od 6. miesiąca życia. Zawiera żelazo, kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 oraz zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących, barwników, aromatów. Certyfikowany ekologicznie. Produkt bezglutenowy.
Skład
Marchew*, odtłuszczone mleko*, kukurydza*, woda, bataty* 8 %, mąka z amarantusa* 8 %, morele*, olej rzepakowy* 2,6 %.
*z rolnictwa ekologicznego
Zawartość warzyw: 51 %
Zawiera mleko.
Wartość odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 373 kJ / 89 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 3,3 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,9 g |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 0,9 g |
Węglowodany, w tym: | 10,9 g |
Cukry | 4,1 g |
Białko | 2,7 g |
Sól* | 0,08 g |
Sód | 0,03 g |
Żelazo | 0,6 mg |
Kwas alfa-linolenowy (omega-3) | 0,18 g |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu |
Masa netto
190 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci po 6. miesiącu życia.
Sposób użycia
Produkt należy przygotować zgodnie z informacjami zawartymi na opakowaniu. Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Należy zadbać o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia dziecka. Przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe klika przy pierwszym otwarciu. Przed podaniem posiłku sprawdź jego temperaturę. Nie podawaj dziecku ponownie podgrzanej i niewykorzystanej porcji.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji