Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier INPOSTKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Dania i Zupki marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO od pokoleń
Pierwsze jabłko – środek spożywczy, przeznaczony dla dzieci po 4. miesiącu życia, który pozwoli rozszerzyć dietę najmłodszych o nowe smaki. Produkt powstał z warzyw pochodzących z kontrolowanych, ekologicznych upraw. Nie zawiera dodatku soli i cukru, ma delikatny smak. Zgodnie z przepisami prawa produkt nie zawiera substancji konserwujących, ani barwników. Nie zawiera również aromatów, zagęstników i glutenu.
Skład
Jabłka* 100%
*z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 211 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 0,1 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,0 g |
Węglowodany, w tym: | 11,2 g |
Cukry | 10,7 g |
Białko | 0,2 g |
Sól | <0,05 g |
Sód | <0,02 g |
Masa netto
80 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci powyżej 4. miesiąca życia.
Sposób użycia
W celu rozszerzenia diety niemowlęcia należy podać kilka łyżeczek produktu przed karmieniem mlekiem i z dnia na dzień zwiększać tę ilość.
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcją przełożoną do miseczki należy podgrzać w „kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej, następnie wymieszać i skontrolować temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka należy zamknąć i wstawić do lodówki, zużyć następnego dnia. Do karmienia należ używać plastikowej łyżeczki.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przed użyciem należy upewnić się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używać, jeśli środek wieczka się ugina. Produkt posiada bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu. Należy zadbać o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia dziecka. Przed otwarciem przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu oraz w temperaturze poniżej 25℃.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji