Diet-Food, makaron konjac shirataki, spaghetti, 200 g

makaron, konjac, shirataki noodles

8,49 zł
4,25 zł / 100 g
Sprawdź warianty
Diet-Food, makaron konjac shirataki, spaghetti, 200 g
8,49 zł
4,25 zł / 100 g
Diet-Food, makaron Shirataki Konjac, fettuccine, 200 g
8,49 zł
4,25 zł / 100 g
Diet-Food, makaron Shirataki Konjac, noodles, 200 g
8,49 zł
4,25 zł / 100 g

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty DIET-FOOD

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek

Opis

Diet-Food, makaron konjac shirataki, spaghetti – powstał na bazie rozpuszczalnego w wodzie błonnika z korzenia rośliny Konnyak. Produkt nie zawiera glutenu, soi oraz jajek. Jest odpowiedni dla osób na diecie wegańskiej, wegetariańskiej, bezglutenowej i ketogenicznej.

Skład

Składniki: woda oczyszczona, mąka z rośliny Konjac, wodorotlenek wapnia
Kraj pochodzenia: Chiny

Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna 33 kJ / 8 kcal
Tłuszcz, w tym: <0,1 g
kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany, w tym: 1,1 g
cukry <0,2 g
Błonnik 1,8 g
Białko <0,3 g
Sól <0,1 g

Masa netto

270 g (200 g po odsączeniu)

Właściwości

Makaron konjac shirataki, w kształcie nitek spaghetti, nie posiada własnego smaku, z łatwością wchłania aromat sosów i dodatków. Nie zawiera tłuszczu, białka i cukru, charakteryzuje się wyjątkowo niską kalorycznością, jedynie 8 kalorii w 100 gramach.

Sposób użycia

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni. Nie zamrażać.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Fasolka szparagowa to warzywo o niskim indeksie glikemicznym, dlatego poleca się ją diabetykom, osobom cierpiącym na insulinoopornością lub walczącym z otyłością. W fasolce szparagowej istotą rolę odgrywa obecność błonnika, który pomaga regulować pracę przewodu pokarmowego. Jakie wartości odżywcze i ile kcal ma fasola szparagowa? W jaki sposób ją gotować, przechowywać i mrozić?   

  • Dieta ketogeniczna jest sposobem odżywiania, który zakłada niemal całkowitą eliminację węglowodanów z menu oraz zwiększenie podaży tłuszczów. Naukowcy z Pekinu przeprowadzili badania z udziałem dzieci z autyzmem, z których wynika, że wprowadzenie tego sposobu odżywiania wpłynęło na poprawę kilku parametrów behawioralnej skali CARS.

  • Por to jeden z opcjonalnych składników rosołu, lecz nie tylko. Jest dość mało znanym warzywem, które ostatnio coraz częściej wykorzystywane jest w kuchni. Brat czosnku i cebuli o intensywnym i bardzo charakterystycznym smaku. Był ulubionym warzywem cesarza Nerona, spożywany początkowo jako przystawka lub zagęstnik do zup. W międzyczasie zainteresowano się także jego właściwościami prozdrowotnymi, które doceniane są aż do dziś.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij