Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier INPOSTKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL


Wartościowe galaktooligosacharydy (GOS)
z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi
główne źródło węglowodanów w pokarmie
kobiecym. GOS jest więc również naturalnie
obecny w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury
bakterii – ich rodzaj jest indywidualną cechą
każdej kobiety.
OMEGA-3
Cenne kwasy tłuszczowe Omega 3** (DHA, ALA)
są niezbędne do rozwoju wzroku niemowląt***,
mózgu i komórek nerwowych.
W pierwszych miesiącach życia organizm niemowlęcia nie jest jeszcze w stanie sam wytworzyć DHA.
WITAMINY
Metafolin® – źródło łatwoprzyswajalnych folianów na wzór mleka mamy
A, C i D – wspierające układ odpornościowy małego organizmu.**
Laktoza
Jedyny rodzaj węglowodanów
w składzie.
* Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego.
** Zgodnie z przepisami prawa zawiera DHA i ALA oraz witaminy A, C, i D.
*** Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 100 mg DHA dziennie.
Metafolin® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy.

Produkt z certyfikatem ekologicznym.
Znak HiPP BIO to gwarancja najwyższej jakości ekologicznej – jeszcze wyższej niż wymagana przepisami prawa.

HiPP ma ponad 50 lat doświadczenia w badaniach nad mlekiem mamy.

HiPP z – jedyne takie na świecie.
Dlaczego mleko HiPP BIO COMBIOTIK® to dobry wybór dla Twojego Maluszka?
Mleko następne HiPP BIO COMBIOTIK® powstało w wyniku długoletnich badań nad mlekiem mamy, które jest naszym wzorem. Mleko HiPP BIO COMBIOTIK® jako jedyne zawiera połączenie PRAEBIOTIK® i PROBIOTIK® oraz Metafolin®, źródła folianów na wzór mleka mamy.

To, co najcenniejsze w mleku mamy:

PREBIOTYKI
Oligosacharydy o działaniu prebiotycznym, które wspierają korzystne bakterie jelitowe.
PROBIOTYKI
Pożyteczne kultury bakterii, które zasiedlają jelita dziecka i wykazują dobroczynne działanie.
BIAŁKO
O wysokiej wartości odżywczej, w ilości dopasowanej do potrzeb dziecka.
POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Pozostałe cenne składniki odżywcze, które przyczyniają się do zdrowego rozwoju dziecka.
OMEGA-3 I -6
LC PUFA
Długołańcuchowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe (ARA, DHA), wspierające rozwój wzroku, mózgu
i komórek nerwowych.
FOLIANY
Pełnią ważną rolęw procesach podziału komórek, syntezy DNA, tworzenia krwi.
LAKTOZA
Wspomaga rozwój korzystnych bakterii jelitowych.
Karmienie piersią jest najlepszą formą żywienia niemowląt.

Dobre trawienie i odporność Twojego dziecka
Prebiotyki i probiotyki zawarte w mleku mamy przyczyniają się do tworzenia zdrowej mikrobioty jelitowej, która wzmacnia siły obronne organizmu i zapewnia dobre trawienie.
Czym jest mikrobiota jelitowa?
Mianem mikrobioty jelitowej określamy miliardy drobnoustrojów znajdujących się w jelitach człowieka. Przewaga dobrych bakterii pozwala zbudować zdrową mikrobiotę jelitową. Pamiętaj,
że dziecko z Twoją pomocą buduje ją od zera.




PROBIOTYKI
to dobroczynne, naturalne bakterie, które osadzając się na ściankach jelit, chronią brzuszek dziecka.

PREBIOTYKI
to specyficzny rodzaj węglowodanów, które są pożywieniem dla dobrych bakterii, czyli probiotyków. Dzięki nim probiotyki są silne i mogą łatwo zwalczać szkodliwe bakterie.

SZKODLIWE BAKTERIE
nie zagrażają małym brzuszkom, gdy probiotyki są silne.

„Mleko HiPP COMBIOTIK®”
powstaje z rygorystycznie kontrolowanych składników. Dzięki temu możemy zagwarantować rodzicom najwyższą jakość naszych produktów.
Za to ręczę moim nazwiskiem”.
- Stefan Hipp
Kontynuuj podawanie mleka HiPP
wspierając zdrowy rozwój swojego dziecka

Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Mleko marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP 4 Junior Combiotik to środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego przeznaczony dla dzieci od 2. roku życia do okresu przedszkolnego. Produkt posiada skład dostosowany do wieku dziecka, zawiera naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego, wapń oraz witaminę D. Zawiera udoskonaloną, lepiej przyswajalną formę kwasu foliowego pod postacią soli wapniowej. Idealnie łączy się z produktami zbożowymi, np. jako propozycja na śniadanie.
Skład
Odtłuszczone mleko, laktoza, oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy), galaktooligosacharydy z laktozy, cytrynian potasu, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, sole wapniowe kwasu cytrynowego, siarczan magnezu, olej rybi, witamina C, siarczan cynku, siarczan żelaza (II), stabilizator - kwas mlekowy, naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum**), witamina B2, witamina A, jodan potasu, Metafolin (L-metylofolian wapnia), biotyna, witamina D, witamina B12
*olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne,
**Lactobacillus fermentum CECT5716.
Wartości odżywcze | w 100 ml mleka gotowego do spożycia** | % RWS* | Wartość odżywcza w porcji 200 ml (24,6 g proszku + 180 ml wody) | % RWS |
Wartość energetyczna | 242 kJ / 58 kcal | - | 485 kJ / 116 kcal | - |
Tłuszcz, w tym: | 3,2 g | - | 6,4 g | - |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g | - | 2,8 g | - |
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 1,4 g | - | 2,8 g | - |
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: | 0,4 g | - | 0,8 g | - |
Węglowodany, w tym: | 5,8 g | - | 11,6 g | - |
Cukry, w tym: | 5,8 g | - | 11,6 g | - |
Błonnik, w tym: | 0,8 g | - | 1,6 g | - |
Białko | 1,11 g | - | 2,22 g | - |
Sól*** | 0,05 g | - | 0,10 g | - |
Potas | 178 mg | 18% | 356 mg | 36% |
Wapń | 138 mg | 25% | 276 mg | 50% |
Fosfor | 82 mg | 15% | 164 mg | 30% |
Magnez | 14 mg | 18% | 28 mg | 35% |
Żelazo | 1,4 mg | 18% | 2,8 mg | 35% |
Cynk | 0,47 mg | 9% | 0,94 mg | 19% |
Jod | 16 µg | 20% | 32 µg | 40% |
Witamina A | 41 µg | 10% | 82 µg | 21% |
Witamina D | 3,3 µg | 47% | 6,6 µg | 94% |
Witamina C | 8,8 mg | 20% | 18 mg | 39% |
Ryboflawina | 0,21 mg | 30% | 0,42 mg | 60% |
Kwas foliowy | 13,2 µg | 17% | 26,0 µg | 35% |
Witamin B12 | 0,4 µg | 55% | 0,88 µg | 110% |
Biotyna | 4,1 µg | 41% | 8,2 µg | 82% |
Kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 50 mg | - | 100 mg | - |
Kwas linolowy (Omega-6) | 360 mg | - | 720 mg | - |
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 8,9 mg | - | 17,8 g | - |
Laktoza | 5,5 g | - | 11,0 g | - |
Galaktooligosacharydy (GOS) | 0,8 g | - | 1,6 g | - |
*%RWS — Referencyjne Wartości Spożycia
**100 ml mleka gotowego do spożycia = 12,3 g HiPP 4 Junior Combiotik + 90 ml wody
1 płaska miarka = ok. 4,1 g HiPP 4 Junior Combiotik
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców.
Masa netto
550 g
Właściwości
Mleko HiPP 4 Junior Combiotik jest dostosowane do potrzeb dzieci powyżej 2. roku życia. Jego udoskonalona forma zawiera Metafolin® – sól wapniową folianów, która jest zgodna z formą kwasu foliowego obecną w mleko matki oraz charakteryzuje się lepszą biodostępnością. Produkt zawiera PROBIOTIK® czyli naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego. Dzieciństwo to okres intensywnego wzrostu oraz budowania masy kostnej dlatego mleko dostarcza wapnia, istotnego w okresie wzrostu dzieci makroelementu oraz witaminy D, która wspiera budowę kości i przyswajanie wapnia. Podczas tworzenia receptury mleka wzięto pod uwagę fakt, że małe dziecko potrzebuje więcej wapnia i witaminy D niż osoba dorosła.
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci powyżej 24. miesiąca życia.
Zalecane dzienne spożycie
Rekomendowana ilość mleka HiPP 4 Junior Combiotik to 2 porcje na dzień.
Sposób użycia
Produkt może być przygotowywany na ciepło oraz na zimno.
Należy przegotować świeżą wodę pitną i ostudzić ją do temperatury ok. 40°-50°C*, następnie do kubka wlać potrzebną ilości przegotowanej i schłodzonej wody. Luźno napełnić miarkę proszkiem, a jego nadmiar usunąć. Zalecaną liczbę miarek proszku (zgodnie z instrukcją na opakowaniu) wsypać do kubka. Tuż przed podaniem (w wersji na ciepło) należy ostudzić mleko do temperatury ok. 37°C.
*W celu ochrony naturalnych kultur bakterii kwasu mlekowego nie zalewać proszku wrzątkiem.
Przygotowując mleko, należy zachować podane proporcje proszku i wody, dlatego do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku należy używać wyłącznie załączonej miarki. Sugerowane objętości porcji należy traktować orientacyjnie, ponieważ każde dziecko ma inne potrzeby żywieniowe.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Podczas przygotowania mleka należy postępować zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
Niewłaściwe przygotowanie lub przechowywanie przez dłuższy czas gotowego posiłku może doprowadzić np. do rozwoju niepożądanych drobnoustrojów, a tym samym zaszkodzić zdrowiu dziecka.
Każdy posiłek powinien być świeży, przygotowany tuż przed podaniem dziecku. Nie należy podawać ponownie reszty mleka pozostałej w kubeczku.
Nie podgrzewać mleka w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
Po każdym użyciu należy starannie zamknąć puszkę i przechowywać ją w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania należy zużyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Mleko HiPP 4 Junior Combiotic powinno być podawane w kubeczku.
Należy zadbać o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia dziecka, a także o higienę jamy ustnej od pojawienia się pierwszego ząbka - zwłaszcza przed snem.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji