Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier INPOSTKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Przekąski marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO Musli Przyjaciel to miękki batonik owocowo-zbożowy, przeznaczony dla dzieci pomiędzy pierwszym, a trzecim rokiem życia. Dostarcza wartościowych, pełnoziarnistych, ekologicznych zbóż. Idealnie sprawdzi się jako przekąska dla najmłodszych. Surowce wykorzystane do stworzenia produktu pochodzą z rolnictwa ekologicznego.
Produkt zawiera gluten.
Skład
płatki bananowe* 22%, zagęszczony sok jabłkowy* 20%, pełnoziarnista mąka owsiana* 18%, zmielone płatki pszenne*, zagęszczony sok brzoskwiniowy* 8%, olej słonecznikowy*, suszony przecier jabłkowy* 2,5%, pełnoziarnista mąka pszenna* , mąka pszenna*, mąka ryżowa*
*z rolnictwa ekologicznego
Batonik może zawierać mleko, soję i orzechy (w tym ziemne).
Wartość odżywcze | Wartość odżywcza w batoniku (20 g) | Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna | 320 kJ / 76 kcal | 1600 kJ / 380 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,9 g | 9,5 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1,1 g |
Węglowodany, w tym: | 13,0 g | 65,2 g |
Cukry** | 6,7 g | 33,3 g |
Błonnik | 1,3 g | 6,5 g |
Białko | 1,0 g | 5,2 g |
Sól*** | <0,05 g | <0,05 g |
Sód | <0,02 g | <0,02 g |
** zawiera naturalnie występujące cukry
*** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Masa netto
20 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci, które ukończyły 12 miesięcy.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone.
Produkt przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Nie podawać, gdy dziecko biega lub leży.
Należy zadbać o regularną higienę jamy ustnej oraz o zrównoważoną dietę i zdrowy tryb życia dziecka.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji