Diet-Food, Bio ksylitol, 400 g

proszek, słodki

40.99 zł
Potrzebujesz konsultacji z lekarzem?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Umów e-wizytę

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek

Opis

Organic ksylitol, czyli Bio ksylitol to środek spożywczy. Produkt posiada certyfikat PL-EKO-03 i zawiera substancję słodzącą. Bio ksylitol można stosować jako zamiennik cukru.

Kraj pochodzenia: Chiny

Skład

100% ksylitol*
*składnik certyfikowany

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 995 kJ/239 kcal
Tłuszcz, w tym: 0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany, w tym: 99,5 g
Cukry 0 g
Alkohole wodorotlenowe 99,5 g
Białko 0 g
Sól 0 g

Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten.

Masa netto

400 g

Właściwości składników

Produkt zawiera ksylitol z certyfikowanej uprawy. Produkt jest substancją słodzącą, niezawierającą cukrów i o niskim indeksie glikemicznym. Bio ksylitol może być alternatywą dla białego cukru.

Sposób użycia

Bio ksylitol należy stopniowo wprowadzać do dirty, gdyż nadmierne jego spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Opublikowano wyniki badań, które przeprowadzili hiszpańscy naukowcy,  nad nowym słodzikiem, który ma właściwości prebiotyczne i który nadaje produktowi końcowemu słodki smak. Kiedy słodzik pojawi się w sprzedaży?

  • Tagatoza jest naturalnie występującym cukrem prostym, który dzięki swoim właściwościom stosowany jest jako zamiennik zwykłego cukru (sacharozy). Pełni zatem rolę słodzika – co ma istotne znaczenie w przypadku m.in. osób z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej. Jakie właściwości i zastosowanie ma tagatoza? Czy jest to substancja bezpieczna, którą można stosować na co dzień? Sprawdźmy!

  • Ciemnej barwy, o karmelowym, przyjemnym smaku – sprawdzi się w wielu daniach na słodko i na wytrawnie. Od wielu już lat uważany za lepszy zamiennik tradycyjnego białego cukru otrzymywanego z buraków, ale czy zasłużenie? Czy cukier muscovado dostarcza mniej kalorii? Czy jest zdrowszy? Do czego można go jeszcze wykorzystać? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij