O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Desery w słoiczkach marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO jabłka z brzoskwiniami, mango i jogurtem to środek spożywczy przeznaczony dla dzieci, które ukończyły 6. miesiąc życia. Produkt powstał na bazie owoców pochodzących z kontrolowanych, ekologicznych upraw do których dodano jogurt typu greckiego. Produkt pasteryzowany, nie zawiera dodatku cukru. Idealna propozycja na przekąskę dla malucha. Zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników. Nie zawiera również aromatów, zagęstników i glutenu. Zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej produkt nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.
Skład
Owoce* 38% (brzoskwinie* 18%, jabłka* 15%, mango* 5%),woda,jogurt* typu greckiego 25% (z mleka*),skrobia ryżowa*,mąka ryżowa*,sok cytrynowy*,skrobia kukurydziana*,regulator kwasowości: węglan wapnia,przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy
*z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 291 kJ / 69 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 2,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany, w tym: | 10,0 g |
Cukry | 4,9 g |
Białko | 1,1 g |
Sól | <0,05 g |
Sód | <0,02 g |
Masa netto
160 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci powyżej 6. miesiąca życia.
Sposób użycia
Potrzebną porcję należy przełożyć do miseczki. Pozostałą zawartość słoiczka zamknąć i wstaw do lodówki. Zużyć następnego dnia.
Do karmienia należ używać plastikowej łyżeczki.
Kontakt ze śliną może spowodować rozrzedzenie produktu.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przed użyciem należy upewnić się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używać, jeśli środek wieczka się ugina.
Produkt posiada bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Oryginalnie zamknięty słoiczek nie wymaga przechowywania w lodówce.
Należy zadbać o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia dziecka.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji