O produkcie
Pokaż wszystkie produkty ALCE NERO
Pokaż wszystkie produkty linii FARRO marki ALCE NERO
Producent
ALCE NERO S.p.A.Henry Ford 2/a
40-024 Castel San Pietro Terme (BO) Italia
Opis
ALCE NERO Razowy makaron orkiszowy spaghetti to wyśmienity, włoski produkt, który powstał z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Makaron zawiera gluten, posiada certyfikat BIO.
Skład
Mąka orkiszowa pełnoziarnista*, woda.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1508 kJ / 359 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,5 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 71 g |
cukry | 3,0 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0 g |
Masa netto
500 g
Sposób użycia
Należy zagotować wodę w proporcji 1,5 l wody na 100 g makaronu. Do gotującego się makaronu należy dodać 10 g soli. Czas gotowania „al dente” wynosi 11 min.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Specyfika