ALCE NERO Makaron orkiszowy, razowy, spaghetti, bio, 500 g

10.99 zł

Produkt chwilowo niedostępny

Powiadom o dostępności

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego
  • ODBIÓR W APTECE
    Odbiór w aptece
    0.00 zł

    Sprawdź lokalizację

  • WYSYŁKA KURIEREM
    Kurier INPOST
    9.99 zł
  • ODBIÓR W PUNKCIE
    Paczkomat InPost
    9.99 zł
    Odbiór w punkcie DHL
    9.99 zł

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty ALCE NERO

Pokaż wszystkie produkty linii FARRO marki ALCE NERO

Producent

ALCE NERO S.p.A.
Henry Ford 2/a
40-024 Castel San Pietro Terme (BO) Italia

Opis

ALCE NERO Razowy makaron orkiszowy spaghetti to wyśmienity, włoski produkt, który powstał z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału. Odpowiedni dla wegetarian i wegan. Makaron zawiera gluten, posiada certyfikat BIO.

Skład

Mąka orkiszowa pełnoziarnista*, woda.
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1508 kJ / 359 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,5 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany, w tym: 71 g
cukry 3,0 g
Błonnik 3,5 g
Białko 14 g
Sól 0 g

Masa netto

500 g

Sposób użycia

Należy zagotować wodę w proporcji 1,5 l wody na 100 g makaronu. Do gotującego się makaronu należy dodać 10 g soli. Czas gotowania „al dente” wynosi 11 min.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Polecane artykuły
  • Dotyczy coraz większej liczby osób. Powoduje dyskomfort podczas wykonywania codziennych czynności, często sprawia ból. Na szczęście istnieją metody żywieniowe, które pozwalają na złagodzenie, a nawet całkowite ustąpienie dolegliwości. SIBO – jaka dieta będzie najlepsza? Jakie produkty należy wyeliminować, a które nie będą szkodzić? 

  • Budząca od lat kontrowersje soja jest jedną z ważniejszych roślin uprawnych na świecie, zaraz po pszenicy, kukurydzy i ryżu. Zdaniem wielu badaczy, jej spożycie może wiązać się z wieloma potencjalnymi korzyściami zdrowotnymi, w tym m.in. profilaktyką chorób układu sercowo-naczyniowego, osteoporozy oraz z łagodzeniem objawów okresu menopauzalnego.   

  • Uniwersalnej diety mającej na celu zmniejszyć ryzyko rozwoju choroby nowotworowej nie ma. Istnieje jednak sporo doniesień w temacie poszczególnych składników pożywienia, które takie działanie mogą wykazywać. Równolegle należy wspomnieć i o czynnikach, które będą działać pronowotworowo. Po które produkty sięgać na co dzień, a które ograniczyć? Jakie są zasady diety obniżające ryzyko zachorowania na raka? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!

Pediatra, dziś o 06:00

lek. Yuliya Onyshchuk

Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij