DOZ Zielnik Syrop Imbir z cytryną i miodem, 250 ml

syrop, dzika róża

14.99 zł
Potrzebujesz konsultacji z lekarzem?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Umów e-wizytę

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Opis

Zielnik DOZ Syrop Imbir z cytryną i miodem, zawiera 44% wyciągu z kłącza imbiru. Dodatkowo zawiera 6% soku cytrynowego NFC (ang. Not From Concentrate), nie z koncentratu. Nie ma dodatku aromatów, jego smak pochodzi tylko z połączenia smaku naturalnego wyciągu z imbiru, soku cytrynowego, cukru i miodu. Produkt pasteryzowany. Ze względu na zawartość naturalnych składników – kolor, zapach i smak poszczególnych partii mogą się różnić. Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Skład

Wyciąg z kłącza imbiru 44% (Zingiber officinale radix), cukier, miód wielokwiatowy 6%, sok z cytryny NFC 6%, koncentrat soku z aceroli BIO (Malpighia glabra L.) standaryzowany na zawartość witaminy C (kwas L-askorbinowy).

Wartość odżywcza:

w 100 ml syropu

W 30 ml (sugerowanej porcji)

Wartość energetyczna

945 kJ/222 kcal

286 kJ/67 kcal

Tłuszcz

0 g

0 g

w tym kwasy tłuszczowe       nasycone

0 g

0 g

Węglowodany

56 g

17 g

w tym cukry

52 g

16 g

Białko

<0,2 g

0 g

Sól

0 g

0 g

Masa netto

250 ml

Zalecane dzienne spożycie

30 ml. Przed spożyciem rozcieńczyć wodą w stosunku 1:5.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Przechowywać w suchym miejscu oraz chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce i spożyć w ciągu 21 dni.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Bratek występuje nie tylko w Polsce, lecz także w innych krajach europejskich oraz Azji, Australii, Afryce Północnej i Ameryce Północnej. Mało kto wie, że kwiaty bratka wielokwiatowego są jadalne i mogą stanowić składnik zup, dań mięsnych oraz surówek i sałatek, a także świetnie nadają się do dekoracji ciast i deserów.

  • Ból gardła jest jedną z najczęstszych dolegliwości, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Definiowany jest jako uczucie pieczenia, drapania, trudności w połykaniu lub suchości w gardle. Kiedy udać się do lekarza, gdy boli nas gardło? Co stosować, aby uśmierzyć ból? Podpowiadamy.

  • Często w codziennej praktyce kuchennej sięgamy po wzmacniacze smaku. Warto wiedzieć, jaka jest szkodliwość tego typu dodatków, przeciwwskazania do ich stosowania, a także czym są naturalne wzmacniacze smaku.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij