O produkcie
Opis
Syrop owocowy o smaku malinowo – żurawinowym z dodatkiem witamin C i D, pasteryzowany. Nadaje się do przyrządzania napoi zarówno na ciepło jak i na zimno.
Skład
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok aroniowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; 0,19% zagęszczonego soku malinowego o ekstrakcie ogólnym 65%; 0,06% zagęszczonego soku żurawinowego o ekstrakcie ogólnym 50%,witamina C, witamina D, aromaty.
Litera (A lub B) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik.
Wartości odżywcze | 100 ml syropu | % RWS* | Porcja 20 ml | % RWS* |
Wartość energetyczna | 1343 kJ (316 kcal) | - | 269 kJ (63 kcal) | - |
Węglowodany, w tym: | 79 g | - | 16 g | - |
- cukry | 78 g | - | 16 g | - |
Sól | 0,01 g | - | < 0,01 g | - |
Witamina C | 60 mg | 75% | 12 mg | 15% |
Witamina D | 12 µg | 240% | 2,4 µg | 48% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Masa netto
420 ml
Właściwości
Syrop owocowy o smaku malinowo – żurawinowym:
- ma mocny, owocowy smak,
- zawiera witaminy C i D,
- łatwy w przygotowaniu,
- uniwersalny, nadaje się do przygotowywania gorących i zimnych napojów z wykorzystaniem wody niegazowanej lub gazowanej, jako dodatek do herbaty, koktajli i dań deserowych
- nie zawiera konserwantów i barwników,
- zawiera w składzie zagęszczone soki owocowe.
Przeznaczenie
Do sporządzania zimnych i gorących napojów, z wodą gazowaną lub niegazowaną, jako dodatek do herbaty, napojów, koktajli, dań i deserów.
Sposób użycia
Sugerowana proporcja: 1 cz. syropu, 9 cz.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Syrop przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w dokładnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 30 dni, w lodówce.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji