Full Spectrum, Białko konopne BIO, 200 g

proszek

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty FULL SPECTRUM

Producent

Canna Hemp Lab sp. z o.o.
Focha 14/8
26-600 Radom

Opis

Full Spectrum, Białko konopne BIO - to suplement diety zawierający białko konopne. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.

Składniki

Ziarno konopi.

Wartości odżywcze 100 g
Wartość energetyczna 1445 kJ/345 kcal
Tłuszcze, w tym: 9,7 g
nasycone kwasy tłuszczowe 1,2 g
jednonasycone kwasy tłuszczowe 1,4 g
wielonienasycone kwasy tłuszczowe 7,1 g
Węglowodany, w tym: 25,2 g
cukier 0 g
poliole 0 g
skrobia 0 g
Błonnik 20 g
Białka 50 g
Sól* 0,2 g
Kwas alfa-linolenowy (omega-3) 1,6 g
Kwas linolowy (omega-6) 5,5 g
Kwas oleinowy (omega-9) 0,1 g

*Tylko wynik obecności naturalnego sodu.

Masa netto

200 g

Właściwości składników

Białka - wspomagają regenerację organizmu, wzrost i utrzymanie masy mięśniowej.

Zalecane dzienne spożycie

Dorośli: 1-2 porcje dziennie, mieszając 2-4 łyżki stołowe odżywki z 250 ml napoju (mleka, wody). Można dodać do jogurtów, smoothies, wypieków lub ciasta do naleśników.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Po otwarciu przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Opakowanie powinno być szczelnie zamknięte.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Proces budowania masy mięśniowej, kolokwialnie nazywany „masą”, to okres, w którym należy spożywać nadwyżkę kalorii. Trwa to określony czas, niemniej spożywane kalorie nie powinny pochodzić z przypadkowych produktów. Należy zwrócić szczególną uwagę na proporcje makroskładników, w szczególności na ilość białka w posiłku. Dlaczego białko jest tak istotne podczas budowania masy mięśniowej i co się dzieje z włóknami mięśniowymi, kiedy jest go za mało?

  • W ramach projektu zespół prowadzony przez dr Bryant z University of Bath dokonał przeglądu kilkudziesięciu badań dotyczących wpływu alternatywnych produktów mięsnych i mlecznych pochodzenia roślinnego na czynniki zdrowotne i środowiskowe. Wyniki analiz jasno pokazują, że alternatywne dla mięsa produkty roślinne są zdrowsze i bardziej przyjazne dla środowiska niż te, które pochodzą od zwierząt. Z czego wynikają te zależności?

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij