Plan by DOZ, Nasiona lnu, 250 g - Portal DOZ.pl

Plan by DOZ, Nasiona lnu, 250 g

ziele, trawienie, zaparcia

4.99 zł
Ikona doz lekarz
Potrzebujesz konsultacji z pediatrą?

Umów się na najbliższy dostępny termin.

Ikona umów się na najbliższy dostępny termin.

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Producent

DOZ S.A.
Al. Jerozolimskie 134
Warszawa

Opis

Plan by DOZ Nasiona lnu, brązowe.

Skład

nasiona lnu brązowe (100%).

Wartość odżywcza

w 100 g produktu

10 g produktu (1 porcja)

Wartość energetyczna

2258 kJ / 548 kcal

226 kJ / 55 kcal

Tłuszcz, w tym:

47 g

4,7 g

- kwasy tłuszczowe nasycone

3,7 g

0,4 g

- kwasy tłuszczowe jednonienasycone

7,6 g

0,8 g

- kwasy tłuszczowe wielonienasycone

30 g

3,0 g

Węglowodany, w tym:

0,1 g

<0,1 g

- cukry

<0,1 g

<0,1 g

Błonnik

26 g

2,6 g

Białko

18 g

1,8 g

Sól

0,19 g

0,02 g

Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.

Masa netto

250 g

Właściwości

Spożywanie nasion lnu korzystnie wpływa na funkcjonowanie układu trawiennego, wspomaga prawidłowa perystaltykę jelit.

Napar z nasion lnu działa w sposób kojący i osłonowy. Len jest także bogatym źródłem błonnika.

Sposób użycia

Jedną łyżkę stołowa nasion (ok. 10 g) zalać szklanką letniej wody (200 ml) i gotować pod przykryciem przez ok. 15 min. Przecedzić. Spożywać po przestudzeniu. Korzystny efekt wynikający z deklarowanego działania, występuje w przypadku spożycia jednej porcji kleiku raz dziennie.

Nasiona lnu można także używać jako panierkę do mięs lub ryb, jako dodatek do sałatek, jogurtów, musli, domowego wypieku chleba i ciasteczek.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

  • Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
  • Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Chonić od światła i wilgoci.

Cechy produktu

  • Główny składnik
Polecane artykuły
  • Szparagi to warzywa o unikalnym smaku. Z roku na rok stają się coraz bardziej popularne wśród wielbicieli zdrowej i smacznej kuchni. Sezon na szparagi trwa stosunkowo krótko, warto więc wykorzystać go w pełni, zwłaszcza że warzywa te nie tylko dobrze smakują, ale posiadają również ciekawe właściwości prozdrowotne. Czym dokładnie charakteryzują się szparagi i dlaczego warto je jeść? 

  • Za chwilę zasiądziemy do wielkanocnego, obfitego stołu. Tylko podczas jednego dnia możemy dostarczyć do organizmu średnio około 4000 kalorii. Poprzez zachowanie odrobiny rozsądku i przygotowanie mniej kalorycznych potraw, uchronimy się przed zbędnymi kilogramami i niestrawnością.

  • Zielona rzeżucha nie tylko powinna stanowić estetyczny wystrój świątecznego stołu. Ze względu na jej właściwości lecznicze oraz zawartość witamin powinna na stale gościć w codziennym menu. Na co pomoże rzeżucha? Do czego ją dodawać, co można z niej zrobić? Jak wyhodować ją w domu? Podpowiadamy.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!

Pediatra, dziś o 06:00

Tarık Küçükünal

Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij