Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier INPOSTKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty ALCE NERO
Pokaż wszystkie produkty linii FARRO marki ALCE NERO
Producent
ALCE NERO S.p.A.Henry Ford 2/a
40-024 Castel San Pietro Terme (BO) Italia
Opis
ALCE NERO Makaron orkiszowy, razowy penne posiada certyfikat BIO. Powstał na bazie ekologicznej, pełnoziarnistej mąki z pszenicy orkiszowej. Jest odpowiedni dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Zawiera gluten.
Skład
Mąka orkiszowa pełnoziarnista*, woda.
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1470 kJ / 350 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,6 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 67 g |
cukry | 2,9 g |
Błonnik | 5,7 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0 g |
Masa netto
500 g
Sposób użycia
Należy zagotować wodę w proporcji 1,5 l wody na 100 g makaronu. Do gotującego się makaronu należy dodać 10 g soli. Czas gotowania „al dente” wynosi 10 min.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Specyfika