SANTE Bakalie, rodzynki, 125 g

Produkt usunięty z oferty doz.pl

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty SANTE

Pokaż wszystkie produkty linii Bakalie marki Sante

Producent

Sante A. Kowalski Sp. j.
Brechta 7
03-472 Warszawa

Opis

SANTE Bakalie rodzynki to idealny pomysł na zdrową przekąskę dostarczającą błonnika i potasu. Rodzynki sułtańskie, charakteryzujące się się jaśniejszą barwią i słodkim smakiem, są źródłem żelaza i witaminy B6. Sprawdzą się jako dodatek do ciast, deserów. Zostały zapakowane w praktyczne opakowanie ze struną, które umożliwia wielokrotne zamykanie i otwieranie opakowania, zapobiega zawilgoceniu bakalii i ich wysypaniu się.

Skład

Rodzynki sułtańskie (rodzynki, olej bawełniany lub/i olej słonecznikowy lub/i olej rzepakowy).

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1164 kJ / 275 kcal
Tłuszcz, w tym: 0,5 g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany, w tym: 60,0 g
cukry 60,0 g
Błonnik 9,7 g
Białko 2,8 g
Sól 0,01 g
Potas 650 mg (33%)*
Żelazo 2,4 mg (17%)*

*RWS — Referencyjna Wartość Spożycia
Produkt może zawierać gluten, soję, mleko oraz orzechy.

Masa netto

125 g

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Nie od dziś wiadomo, że wybór odpowiedniego oleju – czy to do użytku wewnętrznego, czyli do spożycia; czy do użytku zewnętrznego, pielęgnacyjnego – to niezwykle istotna dla zdrowia kwestia. Dowiedzmy się zatem więcej o oleju z nasion bawełny: jakie ma właściwości i jak możemy go zastosować, by z tych właściwości odpowiednio skorzystać? 

  • Moda na stosowanie różnego rodzaju diet odchudzających nie przemija. Chęć osiągnięcia wymarzonej sylwetki często, niestety, odbywa się kosztem własnego zdrowia. Czy odchudzanie zawsze powinno wiązać się z „dietą” i czy skuteczna redukcja masy ciała oznacza ograniczenia w spożywaniu tradycyjnych posiłków? Sprawdźmy, jak powinna wyglądać dieta redukcyjna. 

  • Zboża stanowią bardzo ważny element diety człowieka. Obok ryżu, kukurydzy czy jęczmienia duże znaczenie w światowej produkcji ma pszenica. Tak jak inne zboża, używana jest do produkcji różnego rodzaju przetworów zbożowych, na przykład mąki, otrąb, kasz czy zarodków. Zarodki pszenne, mimo iż nie są aż tak popularne, jak pozostałe, wymienione przetwory, to zdecydowanie należą do produktów wartych uwagi. Czym dokładnie są zarodki pszenne, do czego można je dodawać oraz jakie posiadają właściwości? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij