Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier INPOSTKurier POLTRAF
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Producent
DOZ S.A.Al. Jerozolimskie 134
Warszawa
Opis
Baton Plan by DOZ Probiobar o smaku żurawinowo-malinowym z białą czekoladą zawiera pożywne zboża i suszone owoce. Oprócz tego, każdy baton zawiera około miliarda bakterii Bacillus coagulans GBI-30 6086. Batonik Plan by DOZ Probiobar stanowi więc smaczną przekąskę i sposób na zadbanie o właściwą kondycję mikroflory jelitowej.
Skład
Płatki zbożowe 41% [płatki owsiane 16%, pszenica preparowana prażona 14%, płatki ekstrudowane 11%, kasza kukurydziana, mąka ryżowa, błonnik owsiany, cukier, sól, ekstrakt słodowy jęczmienny], syrop ryżowy, żurawina suszona 7% (żurawina, syrop ananasowy, mąka ryżowa, koncentrat soku ananasowego, olej słonecznikowy), biała czekolada 5% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, cukier mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), naturalny aromat waniliowy, malina liofilizowana 4%, olej kokosowy, len mielony odtłuszczony 1,2%, emulgator: lecytyny, inulina, Bacillus coagulans GBI-30 6086, naturalne aromaty: żurawinowy i malinowy, zagęszczony sok cytrynowy.
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy: laskowe, nerkowca, brazylijskie, migdały i nasiona sezamu.
Bacillus coagulans GBI-30 6086: 1 x 109 jtk* w 1 batonie 35 g
*jtk – jednostka tworząca kolonię (pojedyncza komórka).
Wartości odżywcze |
w 100 g |
w 1 batonie (35 g) |
Wartość energetyczna |
620 kJ/384 kcal |
567 kJ/134 kcal |
Tłuszcz |
6,5 g |
2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,9 g |
1,4 g |
Węglowodany |
73 g |
26 g |
w tym cukry |
32 g |
11 g |
Błonnik |
6,1 g |
2,1 g |
Białko |
5,3 g |
1,9 g |
Sól |
0,02 g |
< 0,01 g |
Masa netto
35 g
Opakowanie 35 g zawiera 1 porcję produktu.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10-25°C. Chronić przed źródłem ciepła.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji