×
DOZ.PL Darmowa
aplikacja
DOZ.pl
Zainstaluj
Miód Manuka MGO 100+, nektarowy,  50g
Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 50g
25.99 zł

Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 50g

Miód Manuka MGO 100+, nektarowy,  50g
25.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
9.99 zł
Paczkomat InPost
6.99 zł
Odbiór w punkcie DHL
6.99 zł
Wysyłka zagraniczna
29.99 zł

Rekomendowany produkt zastępczy

Opis

Nektarowy miód Manuka, MGO 100+, 50 g

  • Środek spożywczy,
  • Miody Manuka marki Manuka Health pochodzą z oryginalnych krzewów manuka, rosnących w Nowej Zelandii. Metyloglioksal (MGO) zawarty w tych miodach ma między innymi właściwości antybakteryjne. Ta szczególna substancja powstaje w miodzie z dihydroksyacetonu (DHA) - naturalnego składnika nektaru kwiatów manuka (Leptospermum Scoparium). Do przemiany DHA w MGO dochodzi przez cały czas, zarówno już w organizmie pszczół, kiedy transportują nektar do ula, jak i w czasie dojrzewania składowanego już miodu.

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >10 mg >1,5 mg

*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 3 porcji.

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). W 2018 roku przeprowadzono badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta.

Zalecane dzienne spożycie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Producent

MANUKA HEALTH

Produkt w kategoriach
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Główny składnik
Pora stosowania
Smak
Sposób aplikacji

Opis

Nektarowy miód Manuka, MGO 100+, 50 g

  • Środek spożywczy,
  • Miody Manuka marki Manuka Health pochodzą z oryginalnych krzewów manuka, rosnących w Nowej Zelandii. Metyloglioksal (MGO) zawarty w tych miodach ma między innymi właściwości antybakteryjne. Ta szczególna substancja powstaje w miodzie z dihydroksyacetonu (DHA) - naturalnego składnika nektaru kwiatów manuka (Leptospermum Scoparium). Do przemiany DHA w MGO dochodzi przez cały czas, zarówno już w organizmie pszczół, kiedy transportują nektar do ula, jak i w czasie dojrzewania składowanego już miodu.

Skład

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >10 mg >1,5 mg

*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 3 porcji.

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). W 2018 roku przeprowadzono badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 200 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta.

Zalecane dzienne spożycie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Producent

MANUKA HEALTH

Produkt w kategoriach
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Główny składnik
Pora stosowania
Smak
Sposób aplikacji