Manuka Health, Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 500 g
Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSInPost Paczkomat 24/7
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty MANUKA HEALTH
Producent
MANUKA HEALTHNeuseelandhaus GmbH Am Schlagbaum 10
59192 Bergkamen, Germany
store@manukahealth.shop
Opis
Manuka Health, Miód Manuka MGO 100+, nektarowy – miód nektarowy jednorodny, pochodzący wyłącznie z Nowej Zelandii. Pozyskiwany jest z nektaru kwiatów krzewu manuka (Leptospermum scoparium), który naturalnie występuje na wybranych obszarach tego kraju. Produkt wytwarzany i konfekcjonowany jest w kraju pochodzenia, zgodnie z nowozelandzkimi standardami jakości dla miodów Manuka. Oznaczenie MGO™ 100+ informuje o minimalnej zawartości methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg w chwili pakowania. Naturalny proces dojrzewania miodu może powodować wzrost tej wartości w czasie.
Składniki
miód z krzewu Manuka 100%
| Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
| Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
| Tłuszcz | 0 g | 0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
| Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
| w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Białko | 0 g | 0 g |
| Sól | 0,03 g | 0 g |
| Methylglyoxal | >10 mg | >1,5 mg |
*15 g (3 łyżeczki) = porcja dzienna.
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Masa netto
500 g
Właściwości
- Miód nektarowy jednorodny pochodzący z Nowej Zelandii.
- Pozyskiwany z nektaru krzewu manuka (Leptospermum scoparium).
- Charakteryzuje się wyraźnym, intensywnym smakiem i aromatem.
- Zawiera naturalnie występujący methylglyoxal (MGO™).
- Produkt bez dodatków, niepoddany modyfikacjom składu.
Przeznaczenie
Do spożycia jako miód nektarowy w ramach codziennej diety. Może być spożywany bezpośrednio lub jako dodatek do żywności. Nie zaleca się podgrzewania w wysokiej temperaturze, aby zachować naturalne właściwości miodu.
Zalecane dzienne spożycie
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Produkt naturalny – krystalizacja jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość miodu. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i zacienionym miejscu. Nie podawać miodu dzieciom poniżej 12. miesiąca życia.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Główny składnik


