O produkcie
Opis
ALE Whey - suplement diety zawierający w swoim składzie szybko przyswajalne białko serwatkowe w dobrze rozpuszczalnej formie instant. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Smak Milk Chocolate.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), naturalny aromat, substancja zagęszczająca - guma ksantanowa, substancje słodzące - sukraloza, acesulfam K.
Wartość odżywcza | 1 porcja (30 g) | 100 g |
Wartość energetyczna | 486 kJ / 116 kcal | 1616 kJ / 386 kcal |
Tłuszcz w tym: kwasy nasycone |
2 g
1,3 g |
6,8 g
4,4 g |
Węglowodany w tym: cukry |
2,8 g
1,2 g |
9,3 g
4,1 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 20,4 g | 68,2 g |
Sód | 0,12 g | 0,39 g |
Białko | 21,6 g | 72,1 g |
Profil aminokwasowy | %* w 100 g |
Kwas asparaginowy | 8,04 |
Kwas glutaminowy | 13,4 |
Seryna | 4,21 |
Glicyna | 1,45 |
Histydyna | 1,44 |
Arginina | 2,2 |
Treonina | 5,52 |
Alanina | 3,81 |
Treonina | 5,52 |
Alanina | 3,81 |
Prolina | 4,76 |
Tyrozyna | 2,44 |
Walina | 4,63 |
Metionina | 1,72 |
Cysteina | 1,32 |
Izoleucyna | 4,88 |
Leucyna | 8,28 |
Fenyloalanina | 2,64 |
Lizyna | 7,12 |
*Wartości profilu mogą ulegać naturalnym wahaniom typowym dla białek serwatki.
Produkt zawiera substancje słodzące.
Masa netto
2000 g
Zalecane dzienne spożycie
3 miarki proszku (30 g) rozpuścić w 200-300 ml chudego mleka lub wody. Spożywać 1 porcję 30-45 minut przed treningiem, 1 porcję bezpośrednio po treningu oraz 1 porcję na 30-60 minut przed snem.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji