DZIEŃ KOBIET

Orientana, olejek do twarzy, róża japońska i szafran, 55 ml

olejek, suchość, zmarszczki, wiotkość skóry, bez parabenów, dla wegan, dla wegetarian, produkt naturalny

27,79 zł

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty ORIENTANA

Producent

ORIENTANA
ul. Hołubcowa 123
Warszawa

Opis

Orientana

Olejek do twarzy, róża japońska i szafran.

Składniki/Ingredients

Heliantus Annus (Sunflower) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Prunus Amygdalus (Almond) Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Oil, Triticum Vulgare (Wheatgerm) Oil, Rosa Centifolia Flower Oil, Crocus Sativus (Saffron) Flower Extract, Tocopherol.

Właściwości

Olejek do twarzy, róża japońska i szafran, Orientana.

  • Połączenie naturalnych olejków roślinnych według tradycyjnej receptury ajurwedyjskiej.
  • Olejek doskonale zastępuje kremy do twarzy, działa odżywczo i odmładzająco.
  • Doskonałe efekty daje codzienny masaż twarzy olejkiem.
  • Olejek z róży to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odżywiają skórę i utrzymują  jej optymalne nawilżenie. Charakteryzuje się dużą zawartością witaminy A, która intensywnie i naturalnie regeneruje skórę.
  • Szafran to jeden z najsilniejszych antyutleniaczy od tysięcy lat zanany w Azji jako środek przeciwko starzeniu neutralizujący działanie wolnych rodników, a wszystko dzięki zawartych w nim dwóch aktywnych środków: safranalu i krocynie.

Działanie:

  • odżywia i odmładza skórę,
  • nadaje młodzieńczy blask,
  • nawilża,
  • regeneruje skórę.

Składniki aktywne:

  • Olej z ziaren słonecznika – bogaty w fosfolipidy, karoten i witaminę E. Zmiękcza, wygładza i wzmacnia skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe i przeciwzapalne.
  • Olej sezamowy – dotlenia, odżywia, działa przeciwzapalnie.
  • Olej z oliwek – bogaty w  nienasycone kwasy tłuszczowe. Odżywia i chroni skórę, poprawia jej ukrwienie skóry, wzmacnia barierę naskórka, doskonale  regeneruje i nawilża.
  • Olej migdałowy – działa odżywczo. Zawiera proteiny, sole mineralne oraz witaminy A, E, D i z grupy B. Wpływa na jędrność i elastyczność skóry i opóźnia proces starzenia. Zawiera również kwasy linolowy i oleinowy, które zmiękczają naskórek i wzmacniają lipidową barierę ochronną skóry.
  • Olejek jojoba – odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę oraz włosy. Pomaga w leczeniu trądziku.
  • Olejek z pestek moreli – nawilża i wygładza naskórek.
  • Olej z kiełków pszenicy – bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy, składniki mineralne, lecytyny, enzymy, fitosterole, karoteny. Doskonały dla skóry zniszczonej i zmęczonej.
  • Olejek z róży – nadaje młodzieńczy blask.
  • Ekstrakt z szafranu – odżywia i odmładza skórę.
  • Witamina E – hamuje proces starzenia się skóry.

Przeznaczenie

Do cery suchej, wymagającej odżywienia.

Stosowanie

Należy nanieść niewielką ilość olejku (kilka kropel) na skórę twarzy i szyi przed/lub zamiast kremu .

Polecane artykuły
  • W ostatnich latach olejki do twarzy są coraz częściej używane podczas pielęgnacji skóry. Stało się tak m.in. dzięki ich naturalnej zdolności do pośredniego nawilżania naskórka (poprzez okluzję) czy odżywiania różnych rodzajów skóry. Przemysł kosmetyczny dysponuje ponad setką różnych olejów roślinnych. Biorąc pod uwagę indywidualne potrzeby każdej cery i mnogość produktów, może być trudno odpowiedzieć sobie na pytanie, który olej będzie najlepszy dla skóry tłustej, suchej czy tzw. mieszanej. Poniżej znajduje się kilka wskazówek, które mogą pomóc w wyborze.

  • Już w starożytności wykorzystywano szafran do poprawiania smaku jedzenia, do barwienia tkanin, a także w lecznictwie. Szafran stanowi najdroższą przyprawę świata. Posiada charakterystyczny smak oraz barwę. Jego walory smakowe doceniane są w kuchni, a ostatnimi czasy zainteresowanie wzbudzają jego właściwości lecznicze. Warto jednak podkreślić, że szafran można przyjmować doustnie jedynie w niewielkich ilościach, ponieważ jego nadmiar może być szkodliwy dla zdrowia.

  • Róża to królowa kwiatów, symbol piękna, zmysłowości i miłości. Od starożytności stosowana nie tylko w celach leczniczych, ale również pielęgnacyjnych. W kosmetologii najczęściej jest wykorzystywana do produkcji olejku eterycznego i oleju różanego. Te dwa półprodukty służą do wytwarzania takich preparatów jak perfumy, woda różana, mydła czy kremy.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij