Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Celiko frupp, Baton liofilizowany jabłko – owocowy batonik, bez dodatku tłuszczu, cukru i soli. Jedna sztuka dostarcza tylko 30 kcal. Produkt bezglutenowy. Stanowi zdrowszą alternatywę dla standardowych słodyczy, idealna przekąska dla najmłodszych.
Skład
Jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii). Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza | w 100g |
Wartość energetyczna | 1423 kJ/338 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 51 g |
Błonnik | 28 g |
Białko | 0,7 g |
Sól | 0,02 g |
Masa netto
9 g
Właściwości składników
Jabłka – stanowią źródła witamin: C, E, K, z grupy B oraz potasu, polifenoli i pektyn. Wspierają pracę wątroby, funkcjonowanie układu nerwowego, mięśni i serca. Wspomagają przyswajanie wapnia oraz regulację przemiany materii.
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji