Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier INPOST
-
ODBIÓR W PUNKCIEPaczkomat InPostOdbiór w punkcie DHL
O produkcie
Opis
Bio cacao nibs - łamane ziarno kakaowca to środek spożywczy z certyfikatem PL-EKO-03 co oznacza, że produkt pochodzi z upraw bez dodatku pestycydów i nie jest modyfikowany genetycznie. Kruszone ziarna kakaowca to wegańska żywność. Łamane ziarno kakaowca to źródło potasu oraz magnezu. Produkt można stosować jako dodatek do deserów, wypieków lub w formie przekąski.
Kraj pochodzenia: Peru
Skład
100% surowe nasiona kakaowca*
*certyfikowany składnik
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartość energetyczna | 2409 kJ/585 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 52 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 30 g |
Węglowodany, w tym: | 42 g |
Cukry | 3 g |
Białko | 12,4 g |
Sól | 0,15 g |
Magnez | 153 mg |
potas | 870 mg |
Produkt może zawierać soję, orzechy oraz gluten.
Masa netto
100 g
Sposób użycia
Kruszone ziarna kakao można dodawać do mieszanek koktajli czy lodów. Rozdrobnione ziarno kakaowca stosuje się jako posypki babeczek, dodatek do ciastek i innych wypieków. Kruszone kakao można również kandyzować.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji