O produkcie
Pokaż wszystkie produkty SANTE
Pokaż wszystkie produkty linii FIT marki Sante
Producent
Sante A. Kowalski Sp. j.Brechta 7
03-472 Warszawa
Opis
SANTE Fit granola z dodatkiem truskawek i wiśni, o obniżonej kaloryczności, jest naturalnym źródłem tiaminy, witaminy E, błonnika pokarmowego i 6 składników mineralnych. Nie zawiera dodatku cukru, oleju palmowego, pszenicy czy syropu glukozowo-fruktozowego. Idealna propozycja na fit śniadanie dla aktywnych kobiet.
Skład
Płatki zbożowe 59,6% (pełnoziarniste płatki owsiane 40%, płatki jęczmienne), substancje słodzące: maltitole; olej słonecznikowy, rozpuszczalny błonnik kukurydziany, daktyl suszony, mąka (jęczmienna, kukurydziana), owoce liofilizowane 2% w zmiennych proporcjach (malina, truskawka), sól morska, aromaty, cynamon.
Wartość odżywcza | w 100 g produktu | *RWS |
Wartość energetyczna | 1725 kJ / 411 kcal | - |
Tłuszcz, w tym: | 12 g | - |
kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g | - |
Węglowodany, w tym: | 64 g | - |
cukry | 8,7 g | - |
alkohole wielowodorotlenowe (poliole) | 9,4 g | - |
Błonnik | 13 g | - |
Białko | 8,8 g | - |
Sól | 0,49 g | - |
Witamina E | 4,3 mg | 36% |
Tiamina | 0,2 mg | 21% |
Fosfor | 292 mg | 42% |
Magnez | 86,0 mg | 23% |
Żelazo | 3,0 mg | 21% |
Cynk | 2,1 mg | 21% |
Miedź | 0,18 mg | 18% |
Mangan | 1,2 mg | 59% |
Może zawierać mleko, soję oraz inne orzechy.
*RWS — Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
Masa netto
300 g
Właściwości
Fit granola marki Sante na bazie pełnoziarnistych płatków owsianych z dodatkiem liofilizowanych truskawek i malin charakteryzuje się mniejszą kalorycznością niż klasyczne musli czy granola oraz wysoką zawartością błonnika. Jest źródłem witamin: B1 i E oraz składników mineralnych: magnezu, żelaza, cynku, manganu, miedzi oraz fosforu, który bierze udział w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego. W połączeniu z napojem roślinnym, mlekiem czy jogurtem stworzy idealny fit posiłek.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak