×
DOZ.PL Darmowa
aplikacja
DOZ.pl
Zainstaluj
Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 500 g
Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 500 g
134.99 zł

Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 500 g

Miód Manuka MGO 100+, nektarowy, 500 g
134.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
9.99 zł
Paczkomat InPost
6.99 zł
Odbiór w punkcie DHL
6.99 zł
Wysyłka zagraniczna
29.99 zł

Opis

Miody Manuka są to jednorodne miody, które zostały wytworzone na terenie Nowej Zelandii. Miody Manuka charakteryzują się wyjątkowym smakiem określanym jako mineralny, lekko gorzki, silnie aromatyczny zapach wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu.

MGO to skrót od Methylglyoxal. Jest to naturalna substancja uznana przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku.

Skład

miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*

Wartość energetyczna

1400 kJ/334 kcal

210 kJ/ 50,2 kcal

Tłuszcz

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

Węglowodany

w tym cukry

82,1 g

82,1 g

12,3 g

12,3 g

Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >10 mg > 1,5 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.

Masa netto

500 g

Właściwości

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).

Sposób użycia

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Producent

MANUKA HEALTH

Produkt w kategoriach
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Działanie/właściwości
Problem
Główny składnik
Układy narządowe
Pora stosowania
Sposób aplikacji