×
DOZ.PL Darmowa
aplikacja
DOZ.pl
Zainstaluj
DOZ PRODUCT Dozia, żelki z witaminą C i D o smaku owocowym, 100 g
DOZ PRODUCT Dozia, żelki z witaminą C i D o smaku owocowym, 100 g
6.99 zł

DOZ PRODUCT Dozia, żelki z witaminą C i D o smaku owocowym, 100 g

DOZ PRODUCT Dozia, żelki z witaminą C i D o smaku owocowym, 100 g
6.99 zł
BEZPŁATNIE
Kurier DHL
9.99 zł
Paczkomat InPost
6.99 zł
Odbiór w punkcie DHL
6.99 zł
Wysyłka zagraniczna
29.99 zł

Opis

DOZ PRODUCT, DOZia, żelki z witaminą C i D.

Smak owocowy.

Nie zawierają laktozy i glutenu.

Składniki

syrop glukozowy, cukier, woda, żelatyna wieprzowa, regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, kwas mlekowy; witaminy: witamina C (kwas L-askorbinowy), Witamina D (cholekalcyferol), aromaty, koncentrat soku z purpurowej marchwii, barwnik: ekstrakt z papryki, substancja glazurująca: wosk carnauba

Składniki w 1 żelku %RWS* w 2 żelkach %RWS*
Witamina C 12 mg 15 % 24 mg 30 %
Witamina D 25 µg 500 % 50 µg 1000 %

* Referencyjna Wartość Spożycia

Wartość odżywcza w 100 g w 1 żelku w 2 żelkach
Wartość energetyczna 1374 kJ / 323 kcal 62 kJ / 15 kcal 124 kJ / 30 kcal

Tłuszcz, w tym:

kwasy tł. nasycone

0,1 g

0,1 g

0 g

0 g

0 g

0 g

Węglowodany, w tym:

cukry

73 g

46 g

3,3 g

2,1 g

6,6 g

4,2 g

Błonnik 0 g 0 g 0 g
Białko 6,0 g 0,3 g 0,6 g
Sól 0,01 g 0 g 0 g

Masa netto

100 g

Zalecane dzienne spożycie

Dzieci powyżej 4 roku życia i dorośli: 1-2 żelki dziennie.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Przeciwwskazania: Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.

  • Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
  • Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
  • Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej.
  • Chronić od światła i wilgoci.
  • Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Producent

DOZ S.A.
Al. Jerozolimskie 134
Warszawa
Cechy produktu
Płeć
Wiek
Typ produktu
Postać
Działanie/właściwości
Problem
Główny składnik
Układy narządowe
Pora stosowania
Smak
Sposób aplikacji