O produkcie
Producent
NUTRICIAMarka z Jemielnicy 1
Opole
Opis
BoboVita Expert dla odporności Kaszka mleczna pszenno-jaglano-owsiana po 8 miesiącu.
Skład
mleko następne - 54,8% [odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz roślinny (zawiera lecytynę sojową), węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, E, B1, B6, A, kwas foliowy, K1, D3, biotyna, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodek potasu], kaszka (pszenna - 21,1%, ryżowa - 4,2%, jaglana - 2,3%, owsiana - 2,3%), odtłuszczone mleko w proszku, oligosacharydy (galaktooligosacharydy z mleka, fruktooligosacharydy) - 4,6%, odmineralizowana serwatka w proszku z mleka, chrupki ryżowe (ryż, kukurydza, serwatka w proszku z mleka) - 1,5%.
Składniki | na 100g | Porcja (55 g kaszki + 140 ml wody) |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1826 | 1004 |
Wartość energetyczna (kcal) | 434 | 239 |
Białko (g) | 15 | 8.3 |
Węglowodany (g) | 61.9 | 34.1 |
w tym cukry (g) | 37.2 | 20.5 |
Tłuszcz (g) | 12.9 | 7.1 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 5.5 | 3 |
Błonnik (g) | 5.2 | 2.9 |
Witamina A (µg) | 380 | 209 |
Witamina E (mg) | 2.7 | 1.5 |
Witamina C (mg) | 38 | 21 |
Tiamina (B1) (mg) | 0.9 | 0.5 |
Ryboflawina (B2) (mg) | 0.8 | 0.44 |
Niacyna (B3) (mg) | 7.5 | 4.1 |
Witamina B6 (mg) | 0.4 | 0.22 |
Kwas foliowy (µg) | 120 | 66 |
Witamina B12 (µg) | 0.7 | 0.39 |
Biotyna (µg) | 9 | 5 |
Kwas pantotenowy (mg) | 3 | 1.7 |
Wapń (mg) | 459 | 252 |
Żelazo (mg) | 5.6 | 3.1 |
Cynk (mg) | 2.6 | 1.4 |
Miedź (mg) | 0.2 | 0.11 |
Jod (µg) | 104 | 57 |
Właściwości
- witaminy A, C i D oraz żelazo dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
- opatentowana kompozycja oligosacharydów GOS/FOS
- bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry)
- z mlekiem modyfikowanym
- zawiera gluten oraz kaszę jaglaną
- pyszny smak
Eksperci opracowali kaszki BoboVita Expert dla odporności o wyjątkowych recepturach zawierających kompleks witamin A, C i D oraz żelazo dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, a także unikalną opatentowaną kompozycję oligosacharydów GOS/FOS. Opatentowana kompozycja galaktooligosacharydów (GOS) i fruktooligosacharydów (FOS) to specjalna mieszanina węglowodanów, która została stworzona po długoletnich badaniach nad składem mleka kobiecego.
Sposób użycia
Zgodnie z aktualnym schematem żywienia, u niemowląt karmionych piersią pełne posiłki glutenowe mogą być wprowadzane po 6. miesiącu życia. U niemowląt niekarmionych piersią pełne posiłki glutenowe powinno się wprowadzać po 9 miesiącu.
Najlepiej podawać 1 porcję kaszki dziennie.
Począwszy od 10. miesiąca, dzienna ilość porcji kaszki może być większa.
Zwróć uwagę na higienę pierwszych ząbków, szczególnie przed snem.
Zanim przystąpisz do przyrządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać, są czyste.
Sposób przygotowania
Bez gotowania.
Wystarczy dodać wodę.
1 Przegotuj 140 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C.
2 Wsyp powoli 55 g (ok. 8 łyżek stołowych) kaszki BoboVita Expert.
3 Dobrze wymieszaj. Nie gotuj. Zawsze sprawdzaj temperaturę posiłku przed podaniem.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.
Przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
- Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni.
- Gluten - Zawiera.
- Mleko - Zawiera.
- Soja / nasiona soi - Zawiera.
- Bez dodatku cukru.