O produkcie
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
Gotowe do użycia początkowe mleko hipoalergiczne.
Skład
Woda, laktoza z mleka, oleje roślinne, zhydrolizowane białko serwatkowe z mleka, skrobia, prebiotyczny błonnik pokarmowy (galaktooligosacharydy z laktozy), emulgator - mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości ? kwas cytrynowy, chlorek potasu, fosforan wapnia, mieszanina olejów z LC PUFA * (olej roślinny, olej rybi), fosforan potasu, fosforan sodu, L-fenyloalanina, witamina C, L-tyrozyna, cholina, tlenek magnezu, L-tryptofan, wodorotlenek wapnia, inozytol, mleczan żelazawy, siarczan cynku, L-karnityna, witamina E, kwas pantotenowy, niacyna, witamina B2, siarczan miedzi, witamina A, witamina B1, witamina B6, siarczan manganu, jodan potasu, kwas foliowy, witamina K, biotyna, selenian sodu, witamina D, selenin sodu, witamina B12.
Właściwości
- Prebiotyczny błonnik pokarmowy (GOS*) – na wzór natury – wspiera rozwój korzystnej mikroflory jelitowej.
- Długołańcuchowe, wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 i 6 (LC PUFA) – zawarte również w mleku matki. Są szczególnie ważne w początkowych miesiącach życia, ponieważ wówczas organizm niemowlęcia nie jest w stanie wytwarzać ich sam.
- Mało alergizujące białko - w mechanizmie powstania alergii decydującą rolę odgrywa białko mleka krowiego. Aby obniżyć jego alergizujące właściwości, białko to dzieli się na małe fragmenty (hydrolizuje), dzięki czemu organizm niemowlęcia lepiej je toleruje. Mleko HiPP 1 HA Combiotik zawiera właśnie takie zhydrolizowane białko, dzięki czemu u dzieci karmionych mlekiem HiPP 1 HA Combiotik ryzyko wystąpienia alergii jest mniejsze – podobnie jak u dzieci karmionych piersią.