Flos, Mieszanka na trawienie, herbatka ziołowa, 100 g

mieszanka, susz

10,99 zł
10,99 zł / 100 g

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty FLOS

Producent

Zakład Konfekcjonowania Ziół „FLOS” Elżbieta i Jan Głąb spółka jawna
Mokrsko 118
98-345 Mokrsko
biuro@flos.pl

Opis

Flos, Mieszanka na trawienie, herbatka ziołowa – kompozycja pięciu tradycyjnych ziół, takich jak kminek, koper włoski, kolendra, mięta pieprzowa i rumianek. Produkt w formie sypkiej mieszanki przeznaczony jest do przygotowania naparu.

Składniki

owoc kminku – 20 %, owoc kolendry – 20 %, owoc kopru włoskiego – 20 %, liść mięty pieprzowej – 20 %, kwiat rumianku – 20 %.

Ilość składników w 1 szklance naparu (1 łyżka mieszanki): owoc kminku – 0,8g, owoc kolendry – 0,8g, owoc kopru włoskiego – 0,8g, liść mięty pieprzowej – 0,8g, kwiat rumianku – 0,8g.

Wartość odżywcza w 100 ml przygotowanego naparu: Wartość energetyczna (energia) – 4 kJ/1 kcal.

Zawiera znikome ilości tłuszczu (w tym kwasów tłuszczowych nasyconych), węglowodanów (w tym cukrów), białka, soli.

Masa netto

100 g

Sposób użycia

1 łyżkę mieszanki (4 g) zalać 1 szklanką wrzącej wody (250 ml) i zaparzać pod przykryciem przez 10–15 minut. Odstawić na 10 minut, przecedzić i spożywać ciepły napar najlepiej po posiłku – 1 szklanka dziennie.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem i wilgocią. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Z uwagi na skład mieszanki produkt nie powinien być spożywany przez dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także przez osoby uczulone na składniki mieszanki. Zrównoważona i zróżnicowana dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • Glutaminian sodu to dodatek do żywności, który od lat wzbudza sporo emocji. Choć kojarzy się głównie z przemysłem spożywczym, występuje również w naturze – znajdziemy go m.in. w pomidorach, serach czy grzybach. Wielu kucharzy, zarówno zawodowych, jak i amatorów gotowania, nie wyobraża sobie kuchni bez tego składnika. W krajach Azji Wschodniej glutaminian sodu, znany także jako MSG (od ang. monosodium glutamate), jest tak powszechny jak sos sojowy czy sól i stanowi ważny element lokalnej tradycji kulinarnej. W artykule przedstawiamy aktualny stan wiedzy, poparty badaniami naukowymi, na temat glutaminianu sodu.

  • Kurka (pieprznik jadalny, Cantharellus cibarius) jest grzybem o charakterystycznym wyglądzie i szerokim zastosowaniu w kuchni. Dlaczego warto je włączyć do menu? Jakie wartości odżywcze ma pieprznik jadalny i jakie są jego właściwości prozdrowotne? 

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Pobierz aplikację mobilną Pobierz aplikację mobilną Doz.pl

Ikona przypomnienie o zażyciu leku.
Zdarza Ci się ominąć dawkę leku?

Zainstaluj aplikację. Stwórz apteczkę. Przypomnimy Ci kiedy wziąć lek.

Dostępna w Aplikacja google play Aplikacja appstore
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl