Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Bakalland Ba!, 5 bakalii, baton zbożowy – przekąska w postaci zbożowego batona z czekoladową polewą z bakaliami. Zawiera miód oraz pełnoziarniste płatki owsiane. Produkt wegetariański.
Skład
Składniki zbożowe 24% (płatki owsiane pełnoziarniste 10%, mąka kukurydziana, grys kukurydziany, mąka ryżowa); substancja wiążąca: maltitole; polewa o smaku kakaowo-mlecznym 15% [olej palmowy, serwatka w proszku (z mleka), cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa 1%, emulgatory: lecytyny i E 476; aromaty]; jabłka liofilizowane 9,5%, rodzynki 5,6% (rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy), żurawina suszona cięta 5,6% (żurawina 51%, cukier, olej słonecznikowy), śliwki suszone cięte 4,5% (śliwki suszone, substancja konserwująca: sorbinian potasu), morele suszone cięte 4,5% (morele suszone, substancja konserwująca: dwutlenek siarki); maltodekstryna, miód piekarski, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, emulgator: lecytyny; sól, cynamon.
Zawarte alergeny: zawiera gluten, mleko, może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, sezam oraz soję.
Wartości odżywcze | W 100 g produktu | W porcji 40 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 1644 kJ/389 kcal | 658 kJ/156 kcal | 8% |
Tłuszcz | 6,8 g | 2,7 g | 4% |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,3 g | 2,1 g | 11% |
Węglowodany | 76 g | 30 g | 12% |
w tym cukry | 25 g | 9,8 g | 11% |
Błonnik | 4,5 g | 1,8 g | - |
Białko | 4,0 g | 1,6 g | 3% |
Sól | 0,15 g | 0,06 g | 1% |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Masa netto
40 g
Przeznaczenie
Przekąska gotowa do spożycia.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym miejscu, bez obcych zapachów, bez dostępu do wilgoci i promieni słonecznych.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Smak
- Sposób aplikacji
- Alergeny