Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Celiko frupp, Baton liofilizowany malina – owocowy batonik, bez dodatku tłuszczu, cukru i soli. Jedna sztuka dostarcza tylko 30 kcal. Produkt bezglutenowy. Stanowi zdrowszą alternatywę dla standardowych słodyczy, idealna przekąska dla najmłodszych. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Skład
Malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza | na 100 g |
Wartość energetyczna | 1256 kJ/300 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 53 g |
w tym cukry | 39 g |
Błonnik | 36 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,02 g |
Masa netto
10 g
Właściwości składników
Maliny – stanowią źródło witamin: C, K, B1, B2, PP oraz karotenu, błonnika i składników mineralnych.
Witamina C – wspiera układ immunologiczny, przyswajanie żelaza oraz ochronę komórek przed wolnymi rodnikami.
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji