Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier GLSKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty i punkty odbioru GLSAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty MANUKA HEALTH
Producent
MANUKA HEALTHNeuseelandhaus GmbH Am Schlagbaum 10
59192 Bergkamen, Germany
store@manukahealth.shop
Opis
Manuka Health
Miód Nekatarowy Manuka MGO 30+ – pochodzi z oryginalnych krzewów manuka, rosnących w Nowej Zelandii. Zawiera methylglyoxal w ilości 30 mg/kg.
Skład
Składniki: miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50% .
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 335 kcal | 210 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Sól | 0,03 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Methylglyoxal | >3 mg | >0,45 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 67 porcji.
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Masa netto
500 g
Właściwości
Miód Nekatarowy Manuka MGO 30+, Manuka Health
W trakcie dojrzewania i przechowywania miodu manuka powstaje Methylglyoxal (MGO), w wyniku przekształcania z dihydroksyacetonu (DHA) - naturalnego składnika nektaru kwiatów manuka (Leptospermum Scoparium). Im dłużej miód dojrzewa i jest przechowywany, tym większa część związku DHA zostaje przekształcona w MGO.
Zalecane dzienne spożycie
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w temperaturze pokojowej, poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Produkt nie jest przeznaczony do stosowania pozajelitowego. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji