Bioderma Pigmentbio H2O, rozjaśniająca woda micelarna, 250 ml

płyn, nadwrażliwość, przebarwienia

56.49 zł

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Opis

Bioderma Pigmentbio H2O

Rozjaśniająca woda micelarna – skutecznie oczyszczający nawet wrażliwą skórę twarzy i okolic oczu z wszelkich zanieczyszczeń i pozostałości makijażu. Dzięki zawartości miceli estrów kwasów tłuszczowych nie uszkadza naturalnej bariery ochronnej naskórka. Rozjaśnia skórę, wspomaga redukcję przebarwień i zapobiega ich powstawaniu.

Składniki/Ingredients

Aqua/Water/Eau, Peg-6 Caprylic/ Capric Glycerides, Polysorbate 20, Dipropylene Glycol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Fructooligosaccharides, Disodium Edta, Mannitol, Xylitol, Cetrimonium Bromide, Butylene Glycol, Lysine, Azelaic Acid, Andrographis Paniculata Leaf Extract, Rhamnose, Hexapeptide-2.

Właściwości

Rozjaśniająca woda micelarna, Bioderma Pigmentbio H2O

  • Posiada bezzapachową formułę, która nie wymaga spłukiwania.
  • Skutecznie oczyszcza skórę twarzy z wszelkich zanieczyszczeń i resztek makijażu (nawet wodoodpornego) dzięki zawartości miceli estrów kwasów tłuszczowych.
  • Stopniowo rozjaśnia skórę przy regularnym zastosowaniu.
  • Wspomaga redukcję przebarwień i zapobiega powstawaniu nowych.
  • Jest dobrze tolerowany przez skórę i okolice oczu.
  • Zapewnia długotrwałe uczucie świeżości.
  • Nie uszkadza naturalnej bariery ochronnej skóry.

Składniki aktywne: masło Shea, kwas azelainowy, wyciąg alg złotych.

Przeznaczenie

Oczyszczanie wrażliwej skóry twarzy, skłonnej do powstawania przebarwień.

Stosowanie

Nanieść wodę micelarną na płatek kosmetyczny. Oczyścić skórę/zmyć makijaż z twarzy i oczu do momentu, aż wacik będzie czysty. Delikatnie osuszyć skórę.

Uwagi

Produkt testowany pod kontrolą medyczną i dermatologiczną.

Cechy produktu

Polecane artykuły
  • „Najsłodszy składnik przeciwzmarszczkowy” tak mówi się o ramnozie w przemyśle kosmetycznym. Faktycznie ramnoza jest cukrem, ale czy ma słodki smak? Czy cukier może wykazywać właściwości przeciwstarzeniowe? Co spowodowało, że ten prosty związek chemiczny znalazł swoje miejsce w składzie wielu kosmetyków? Komu kosmetyki z ramnozą przyniosą najwięcej urodowych benefitów? Jak zwykle sprawdziliśmy.

  • Kwas kojowy (5-hydroksy-2-(hydroksymetylo)-4H-pirano-4-on) jest związkiem chemicznym naturalnego pochodzenia. Jest produkowany przez wiele gatunków grzybów i bakterii. Można go znaleźć w sfermentowanych produktach kuchni azjatyckiej – np. w sosie sojowym, paście miso czy winie ryżowym. Znany jest głównie ze względu na swoje działanie rozjaśniające. Ta niewielka cząsteczka chemiczna wykazuje także szereg innych ciekawych właściwości, dzięki którym znalazła o wiele szersze zastosowane praktyczne.

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij