O produkcie
Producent
HERBAPOL LUBLINDiamentowa 25
Lublin
Opis
Syrop Żurawina – z dodatkiem witamin C i D, pasteryzowany. W połączeniu z wodą tworzy owocowe napoje, które można przyrządzać na ciepło i na zimno, można go również stosować jako dodatek do herbaty, dań i deserów.
Skład
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; 1,1% zagęszczonego soku żurawinowego o ekstrakcie ogólnym 50%, zagęszczony sok aroniowy, zagęszczone soki: z czarnej porzeczki i marchwi, witamina C, witamina D, aromat.
Wartości odżywcze | 100 ml syropu | % RWS* | Porcja 20 ml | % RWS* |
Wartość energetyczna | 1326 kJ (312 kcal) | - | 265 kJ (62 kcal) | - |
Węglowodany, w tym: | 78 g | - | 16 g | - |
- cukry | 76 g | - | 15 g | - |
Sól | 0,02 g | - | < 0,01 g | - |
Witamina C | 60 mg | 75% | 12 mg | 15% |
Witamina D | 12 µg | 240% | 2,4 µg | 48% |
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Masa netto
420 ml
Właściwości
Syrop Żurawina, Herbapol:
- ma wyjątkowy żurawinowy smak,
- zawiera dodatek witamin C i D,
- nie zawiera konserwantów oraz barwników,
- prosty w przygotowaniu,
- dodany do wody niegazowanej lub gazowanej daje smaczny, owocowy napój,
- może być wykorzystany jako dodatek do herbat, koktajli, dań i deserów.
Przeznaczenie
Do sporządzania zimnych i gorących napojów, z wodą niegazowaną lub gazowaną, jako dodatek do herbat, koktajli, deserów i dań.
Sposób użycia
Proponowana proporcja: 1 część syropu na 9 części wody.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Syrop przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w dokładnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 30 dni, w lodówce.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji