O produkcie
Producent
LABORATORIA NATURY SP. Z O.O.ul. Józefa Franczaka "Lalka" 18
20-325 Lublin
kontakt@ln.com.pl
Opis
Hartuś na odporność zawiera w swoim składzie aż 3 substancje aktywne wspomagające odporność: standaryzowany beta-glukan 1,3/1,6 D, cynk i sok z bzu czarnego. Ma pyszny truskawkowy smak.
Składniki
Fruktoza, polidekstroza (stabilizator), Yestimum beta-glukan, kwas askorbinowy (regulator kwasowości), sproszkowany sok z owoców bzu czarnego, cynk (glukonian cynku), guma ksantynowa (substancja zagęszczająca), aromat, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu (substancja konserwująca)
Właściwości składników
Hartuś na odporność to suplement diety zawierający aż 3 substancje aktywne wspomagające pracę układu odpornościowego: Yestimum beta-glukan, cynk i sok z bzu czarnego. Beta-glukan to naturalny polisacharyd występujący w ścianach komórkowych mikroorganizmów z gatunku Saccharomyces Cerevisiae. Chroniona patentem metoda pozyskiwania Yestimum beta-glukanu pozwala na uzyskanie produktu o wysokiej, aż 85% koncentracji czystego beta-glukanu 1,3/1,6 D, pozbawionego innych składników mogących osłabić jego działanie (przede wszystkim białek i tłuszczów).Cynk to pierwiastek obecny we wszystkich tkankach organizmu uczestniczący w większości procesów enzymatycznych. Cynk wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Odpowiedni jego poziom w organizmie jest m.in. niezbędny do prawidłowego funkcjonowanie komórek NK (ang. Natural killers) układu odpornościowego. Jest również antyoksydantem, który pomaga w ochronie komórek organizmu przed ich uszkodzeniem. Sok z bzu czarnego wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Zalecane dzienne spożycie
Dzieci powyżej 3 roku życia: 5 ml raz na dobę
Dorośli: 15 ml raz na dobę
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Produkt nie powinien być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
- Preparat może być spożywany przez wegetarian i wegan.
- Przed użyciem dokładnie wstrząsnąć.