O produkcie
Producent
Dr. Jacob's Poland Radosław AraszkiewiczKasprzaka 7 / U1
01-211 Warszawa
biuro@drjacobs.pl
Opis
Granaimun dr Jakobs'a jest kombinacją: przefermentowanych polifenoli z owocu granatu i dzikiego bzu, witaminy D, cynku i selenu. Te mikrocząsteczkowe substancje wzmacniają system obronny organizmu, są synergiczne w działaniu i przyjemne w smaku.
Suplement diety zalecany zwłaszcza w okresach zwiększonego ryzyka zachorowań na przeziębienie i grypę oraz w stanach przemęczenia i osłabienia organizmu.
Składniki
koncentrat miąższu z owoców granatów 83% (cześciowo przefermentowany), alkohol etylowy 16%, koncentrat z owoców dzikiego bzu, cytrynian cynku, cholekalcyferol, selenian sodu.
Przeciętne wartości | w 3 ml | w %** |
Wartość energetyczna kJ/kcal | 36/8,7 | |
Białko | 0,1 g | |
Węglowodany | 1,4 g | |
Tłuszcz | 0 g | |
Polifenole łącznie* | 225 mg | |
Cynk | 10 mg | 100% |
Selen | 55 mcg | 100% |
Witamina D | 7,5 mcg | 150% |
* Według Folin-C jako równoważnik kwasu galusowego
** zalecana dawka dzienna (RDA)
Właściwości składników
Zestaw przefermentowanych polifenoli z owoców granatu i dzikiego bzu, witaminy D, cynku i selenu (np. granaimun dr Jacob'sa) zapobiega infekcjom, a podany w trakcie grypy lub przeziębienia znacznie łagodzi ich przebieg. Dodatkowo wpływa pozytywnie na ogólny stan zdrowia, wspierając system naczyniowo-sercowy.
Granaimun zalecany jest zwłaszcza w okresach zwiększonego ryzyka zachorowań na przeziębienia i grypę oraz w stanach przemęczenia i osłabienia organizmu.
Zalecane dzienne spożycie
3 x 25 kropli lub 5 x 15 kropli (3 ml) dziennie.
Do wchłaniania przez śluzówkę jamy ustnej - nie pić bezpośrednio, nie połykać!
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Przechowywać w miejscu niedostepnym dla dzieci. Suplement diety nie zastąpi zrównoważonej diety.