Celiko, budyń o smaku jagodowym bez dodatku cukru, 40 g
Formy dostawy dla tego produktu
- 
            ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
- 
            WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
- 
            ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty CELIKO
Producent
CELIKO S.A.św. Antoniego 71
61-359 Poznań
celiko@celiko.com.pl
Importer
MERKURY S.A.Sejneńska 16
15-399 Białystok
Opis
Celiko, budyń o smaku jagodowym bez dodatku cukru – klasyczny deser o delikatnym smaku, przygotowany z wysokiej jakości składników i bezpieczny dla osób z celiakią. Dzięki prostej recepturze i certyfikatowi bezglutenowości, sprawdzi się zarówno solo, jak i w towarzystwie owoców, bakalii czy syropów. Produkt certyfikowany znakiem Przekreślonego Kłosa, symbolem bezpiecznej żywności bezglutenowej.
Składniki
Skrobia kukurydziana, skrobia zimniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6 % (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
| Wartość energetyczna | 348 kcal / 1458 kJ | 
| Tłuszcz | 0,1 g | 
| – w tym kwasy nasycone | 0 g | 
| Węglowodany | 86,6 g | 
| – w tym cukry | 1,2 g | 
| Błonnik | 0 g | 
| Białko | 0,3 g | 
| Sól | 0,04 g | 
Masa netto
40 g
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25°C), w suchym miejscu. Chronić przed światłem i wilgocią. Nie spożywać, jeśli opakowanie było wcześniej otwierane lub uszkodzone. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Specyfika
- Smak
 
                                                             
                                 
                                             
                             
                                             
                             
                                             
                             
                                             
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
                    

