Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
OstroVit Gainer - to suplement diety w postaci proszku, który zawiera maltodekstrynę, maślankę w proszku i koncentrat białek serwatkowych. Produkt przeznaczony dla osób dorosłych.
Zawiera substancje słodzące.
Smak czekoladowy.
Składniki
Maltodekstryna, maślanka w proszku z mleka, koncentrat białek serwatkowych z mleka [zawiera lecytyny (1); lecytyny z soi (2)], kakao, aromaty, sól, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma arabska; substancja słodząca: sukraloza.
W zależności od rodzaju użytej lecytyny symbol 1-2.
Wartość odżywcza | 1 porcja (100 g) | 2 porcje (200 g) |
Wartość energetyczna | 1524 kJ / 359 kcal | 3048 kJ / 718 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,1 g | 2,2 g |
nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g | 1,4 g |
Węglowodany, w tym: | 77 g | 154 g |
cukry | 13 g | 26 g |
Białko | 10 g | 20 g |
Sól | 0,61 g | 1,22 g |
Produkt może zawierać soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki, ryby.
Masa netto
1000 g (10 porcji)
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 1 porcja (100 g = 6 miarek) 1-2 razy dziennie. Porcję produktu rozpuścić w 400-450 ml chudego mleka lub wody.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią nie powinny spożywać preparatu.
Preparat jest suplementem diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić od światła i wilgoci. Przechowywać w temperaturze nie przekraczającej 25°C. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Część ciała
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji