Intenson, ostropest plamisty, mielony, 200 g
Intenson, ostropest plamisty, mielony, 200 g
proszek, mielony, ostropest
Produkt niedostępny online
Powiadom o dostępnościFormy dostawy dla tego produktu
- 
            ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
- 
            WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
- 
            ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Intenson,
ostropest plamisty, mielony (Silybum marianum) – charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Sprawdzi się jako dodatek do urozmaiconej diety do wielu dań oraz do sporządzenia naparu.
Skład
100% mielone owoce ostropestu plamistego
Zawarte alergeny: zawiera gluten
| Wartości odżywcze | w 100 g | 
| Wartość energetyczna | 1657 kJ / 402 kcal | 
| Tłuszcz, w tym: | 34 g | 
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g | 
| Kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 6,8 g | 
| Kwasy tłuszczowe wielonienasycone, w tym: | 15 g | 
| Węglowodany, w tym: | 1,5 g | 
| Cukry | 1,1 g | 
| Błonnik | 41 g | 
| Białko | 20 g (40%*) | 
| Sól | 0,02 g | 
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal)
Kraj pochodzenia znajduje się na opakowaniu.
Masa netto
100 g
Zalecane dzienne spożycie
2 łyżeczki dziennie.
Sposób użycia
Do sporządzenia naparu: 1 łyżeczkę proszku zalać 1 szklanką gorącej wody, następnie doprowadzić do wrzenia. Gotować łagodnie pod przykryciem ok. 5-10 min. Odstawić na 15 min., przecedzić. Zaparzony płyn wypić w trzech porcjach w ciągu doby.
Produkt można dodawać w postaci sproszkowanej także do zup, potraw warzywnych, musli, produktów mlecznych (jogurtu, kefiru, twarogu), pieczywa i koktajli owocowych.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, z dala od dostępu światła oraz obcych zapachów. Nie może być stosowany jako jedyne źródło pożywienia.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Produkt nie polecany dla niemowląt i małych dzieci.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik
- Specyfika
 
                                                             
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
                             
                    

