Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier GLSKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty i punkty odbioru GLSAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty BAKALLAND
Podmiot odpowiedzialny
FOODWELL SP. Z O.O.Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Opis
Bakalland Ba!, Banan i zboża, baton zbożowy – przekąska w postaci zbożowego batona z kawałkami chipsów bananowych z czekoladową polewą. Zawiera miód oraz pełnoziarniste płatki owsiane. Produkt wegetariański.
Skład
Składniki zbożowe 26% (płatki owsiane pełnoziarniste 12%, mąka kukurydziana, grys kukurydziany, mąka ryżowa); substancja wiążąca: maltitole; chipsy bananowe kawałki 22% (banany 55%, olej kokosowy, cukier aromat); polewa o smaku kakaowo-mlecznym 17% [olej palmowy, serwatka w proszku (z mleka), cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 6%, mleko w proszku odtłuszczone, miazga kakaowa 1%, emulgatory: lecytyny i E 476; aromaty]; maltodekstryna, miód piekarski, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitile; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; emulgator: lecytyny; sól, aromat.
Zawarte alergeny: zawiera gluten, mleko, może zawierać orzeszki ziemne, orzechy, sezam oraz soję.
Wartości odżywcze | W 100 g produktu | W porcji 40 g | %RWS* |
Wartość energetyczna | 1809 kJ/430 kcal | 724 kJ/172 kcal | 9% |
Tłuszcz | 13 g | 5,3 g | 8% |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11 g | 4,4 g | 22% |
Węglowodany | 71 g | 28 g | 11% |
w tym cukry | 13 g | 5,4 g | 6% |
Błonnik | 4,0 g | 1,6 g | - |
Białko | 4,6 g | 1,8 g | 4% |
Sól | 0,10 g | 0,04 g | 1% |
* RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Masa netto
40 g
Przeznaczenie
Przekąska gotowa do spożycia.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym miejscu, bez obcych zapachów, bez dostępu do wilgoci i promieni słonecznych.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Smak
- Sposób aplikacji
- Alergeny