Diet-Food, Bio cukier kokosowy, 400 g

kokos, cukier, niski indeks glikemiczny

18.99 zł

Formy dostawy dla tego produktu

Opcja niedostępna? Sprawdź dlaczego

O produkcie

Pokaż wszystkie produkty DIET-FOOD

Producent

MIPAMA E.Z. Szafarz Sp.j.
Rogatka 14 Z
62-860 Opatówek

Opis

Diet-Food, Bio cukier kokosowy – jest zdrową alternatywą dla powszechnie używanego cukru białego, w 100% naturalną i organiczną. Wyprodukowany został z soku z palmy kokosowej, bez zastosowania procesu rafinacji. Ma bardzo niski indeks glikemiczny dzięki temu jest odpowiedni dla osób z cukrzycą. Może także być bezpiecznie używany przez dzieci i kobiety w ciąży. Posiada lekko karmelowy smak pasujący do kawy, herbaty i ciast.

Kraj pochodzenia: Indonezja

Skład

100% organiczny cukier kokosowy*
*certyfikowany składnik ekologiczny

Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 1640 kJ/385 kcal
Tłuszcz, w tym: <0,1 g
Kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany, w tym: 92,4 g
Cukry 87 g
Białko 1,9 g
Sól 0,4 g

Produkt może zawierać soję, pszenicę oraz gluten.

Masa netto

400 g

Przeznaczenie

Może być alternatywą dla zwykłego cukru, sprawdzi się jako dodatek do deserów, ciast, kawy i herbaty.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie. 

Cechy produktu

  • Główny składnik
Polecane artykuły
  • Statystyki w kwestii nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży pogarszają się z roku na rok. Coraz więcej dzieci w Polsce boryka się ze zbyt wysoką masą ciała. Jako rodzice chcemy jak najlepiej dla swoich pociech, dlatego zaczynamy wyszukiwać informacje dotyczące odchudzania dzieci. Jak poradzić sobie z nadwagą lub otyłością dziecka? Jakie kroki warto podjąć w tym kierunku? I ostatnie – czy dzieci powinno się odchudzać?

  • Czy picie słodkich napojów może mieć wpływ na wypadanie włosów u mężczyzn? Odpowiedź na to pytanie może Cię zaskoczyć – przyjrzyjmy się bliżej, co mówią o tym najnowsze wyniki badań.

  • Osoby, które w swojej diecie spożywały głównie białko roślinne, miały o 6% mniejsze ryzyko zachorowania na cukrzycę w ciągu 30 lat – m.in. takie wnioski udało się uzyskać po 30 latach badań nad wpływem diety w rozwoju cukrzycy typu 2.  Jak  wyglądał eksperyment i jakie rozwiązania związane ze stylem życia sugerują badacze, żeby uniknąć tej choroby metabolicznej?

Twoje sugestie

Dokładamy wszelkich starań, aby podane zdjęcie i opis oferowanych produktów były aktualne, w pełni prawidłowe oraz kompletne. Jeśli widzisz błąd, poinformuj nas o tym.

Zgłoś uwagi
Porozmawiaj z farmaceutą
Infolinia: 800 110 110

Zadzwoń do nas jeśli potrzebujesz porady farmaceuty.
Jesteśmy dla Ciebie czynni całą dobę, 7 dni w tygodniu, bezpłatnie.

Umów E-Wizytę
Przeziębienie?
Umów e-wizytę!
Umów e-wizytę
Dlaczego DOZ.pl
Niższe koszta leczenia

Darmowa dostawa do Apteki
Bezpłatna Infolinia dla Pacjentów.

ikona niższe koszty leczenia
Bezpieczeństwo

Weryfikacja interakcji leków.
Encyklopedia leków i ziół

Ikona encklopedia leków i ziół
Wsparcie w leczeniu

Porady na czacie z Farmaceutą.
E-wizyta z lekarzem specjalistą.

Ikona porady na czacie z farmaceutą
Newsletter

Bądź na bieżąco z DOZ.pl

Ważne: Użytkowanie Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Szczegółowe informacje w Regulaminie.

Zamnij