O produkcie
Producent
Laboratoria Polfa Łódź Sp. z o.o.Aleje Jerozolimskie 142B
Warszawa
Dystrybutor
BIO-PROFIL POLSKA SP. Z O.O.Trakt Lubelski 135
Warszawa
Opis
Laboratoria PolfaŁódź Calcium Alergo Plus - suplement diety zawierający w swoim składzie wapń, cynk oraz związki pochodzenia roślinnego z grupy flawonoidów: kwercytyny. Produkt dla dorosłych.
Smak pomarańczowy.
Składniki
regulator kwasowości: kwas cytrynowy, węglany sodu; wapń (węglan wapnia); substancja wiążące: sorbitole; aromat pomarańczowy z barwnikiem w proszku - karoteny; kwercetyna; aromat pomarańczowy; cynk (cytrynian cynku); substancja przeciwzbryląjąca: dwutlenek krzemu; substancja słodząca: acesulfam K; suszony koncentrat buraka czerwonego
Składniki | 2 tabletki | % RWS* |
Wapń | 600 mg | 75% |
Cynk | 10 mg | 100 % |
Kwercytyna | 60 mg | --- |
*% RWS- Referencyjna Wartość Spożycia.
Zawiera substancję słodzącą.
Masa netto
47,2 g
Właściwości składników
Cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Wapń pomaga w utrzymaniu prawidłowego przekaźnictwa nerwowego.
Wapń i cynk biorą udział w procesie podziału komórek.
Kwercetyna jest związkiem z grupy flawonoidów.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 2 tabletki dziennie. Tabletkę rozpuścić w połowie szklanki letniej wody.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
- Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Chronić od światła i wilgoci.
- Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji