O produkcie
Opis
Allnutrition Frulove In Jelly Plum, frużelina śliwkowa – przecier śliwkowy o konsystencji żelu, otrzymany z najwyższej jakości świeżych i starannie wyselekcjonowanych owoców. Posiada wyrazisty smak łączący kwaskowatość ze słodyczą dojrzałych, soczystych owoców. Sprawdzi się jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu oraz ryżu. Słodzony został erytrytolem, bez dodatku cukru.
Skład
Przecier śliwkowy (79%), woda, substancja słodząca: erytrytol, substancja zagęszczająca: pektyny, zagęszczony sok cytrynowy, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Zawarte alergeny: może zawierać zboża zawierające gluten, soje, jaja, mleko, orzechy, orzeszki ziemne i produkty pochodne.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 401,933 kJ / 96 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 28 g |
- w tym cukry | 22 g |
- w tym poliole | 6,1 g |
Białko | 1,9 g |
Błonnik | <0,5 g |
Sól | 0,11 g |
Masa netto
1000 g
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek z zawartych składników. Produkt nie może być używany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 2°C do 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 10°C. Zużyć w ciągu 14 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Rozwarstwienie produktu jest naturalnym procesem. Zawiera substancje słodząca. Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym. Zawiera naturalnie występujące cukry. Może zawierać pestki i ogonki owoców. Odpowiedni dla wegan.
Cechy produktu
- Zalecenia żywieniowe
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Smak
- Sposób aplikacji