Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Olandia, Olej rzepakowy o smaku masła bio – z pierwszego tłoczenia, nierafinowany, cechuje się wysoką zawartością niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, dostarcza również witaminy E i steroli roślinnych. Zawiera naturalny, roślinny aromat nadający posmak masła. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Skład
100% olej rzepakowy tłoczony na zimno, ekologiczny, aromat naturalny.
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 3700 kJ/900 kcal |
Tłuszcz | 100 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 64,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 27,5 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,03 g |
Witamina E | 33 mg |
Właściwości składników
Nienasycone kwasy tłuszczowe – wpływają na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu, wspierają pracę układu krwionośnego.
Kwas oleinowy – ma wpływ na obniżenie trójglicerydów oraz cholesterolu frakcji LDL ("złego").
Witamina E – wspomaga ochronę komórek przed wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym, ma wpływ na opóźnianie procesów starzenia. Pomaga w chorobach alergicznych i autoimmunologicznych.
Kwasy tłuszczowe i witamina E – wspierają kondycję skóry i włosów.
Sterole roślinne – wpływają na syntezę niektórych hormonów oraz utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu frakcji HDL ("dobrego")
Sposób użycia
Do codziennego przygotowywania posiłków, jako dodatek do potraw, składnik dressingów, sałatek, surówek, do polewania ugotowanych ziemniaków, kaszy, ryżu. Nadaje się również do ciast, lekkiego smażenia i opiekania.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Przed otwarciem olej należy przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu. Zaleca się, aby po otwarciu butelki przechowywać w lodówce lub ciemnej szafce i zużyć w przeciągu 4 tygodni.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji