Olandia, Olej rzepakowy do smażenia bio, 500 ml
Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier GLSKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPAutomaty i punkty odbioru GLSInPost Paczkomat 24/7
O produkcie
Pokaż wszystkie produkty OLANDIA
Producent
ZŁOTO POLSKIE FAMILY BUSINESS WOLNIAK KUSEK Sp.J.Piwna 5
62-800 Kalisz
zamowienia@zlotopolskie.pl
Importer
MERKURY S.A.Sejneńska 16
15-399 Białystok
Opis
Olandia, Olej rzepakowy do smażenia – wysokiej jakości olej tłoczony na zimno, który naturalnie zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Dzięki swojej stabilności termicznej doskonale sprawdza się podczas obróbki cieplnej, takiej jak smażenie, pieczenie i duszenie. Neutralny smak sprawia, że nie dominuje potraw, a jedynie podkreśla ich charakter. Olej dostarcza również sterole roślinne oraz witaminę E. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Składniki
100% olej rzepakowy tłoczony na zimno, ekologiczny.
| Wartość odżywcza | 100 g |
| Wartość energetyczna | 3700 kJ/900 kcal |
| Tłuszcz | 100 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,2 g |
| w tym kwasy tłuszczowe jednoniensycone | 70 g |
| w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 22,8 g |
| Węglowodany | 0 g |
| w tym cukry | 0 g |
| Białko | 0 g |
| Sól | 0 g |
Masa netto
500 ml
Właściwości
- Olej charakteryzuje się wysoką odpornością na temperaturę podczas smażenia.
- Produkt zachowuje neutralny smak, dzięki czemu nie wpływa na aromat potraw.
- Zawiera naturalne sterole roślinne wspierające codzienną dietę.
- Jest źródłem witaminy E, znanej z właściwości antyoksydacyjnych.
- Olej pochodzi z ekologicznych upraw, co potwierdza certyfikat BIO.
Przeznaczenie
Produkt przeznaczony dla osób poszukujących ekologicznego oleju odpowiedniego do smażenia, pieczenia i codziennego gotowania. Idealny do smażenia, pieczenia, duszenia, przygotowywania warzyw, mięs, ryb oraz dań wegetariańskich. Neutralny smak sprawdza się również w kuchni codziennej jako baza do potraw.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięty. Nie podgrzewać powyżej temperatur zalecanych dla smażenia.
Cechy produktu
- Typ produktu
- Postać
- Główny składnik


