Formy dostawy dla tego produktu
-
ODBIÓR W APTECEOdbiór w aptece
-
WYSYŁKA KURIEREMKurier DHLKurier PHARMALINK
-
ODBIÓR W PUNKCIEAutomaty DHL i punkty POPPaczkomat INPOST
O produkcie
Opis
Olandia, Olej rzepakowy do smażenia – tłoczony na zimno, stanowi źródło jedonienasyconych kwasów tłuszczowych, w postaci kwasu oleinowego, który cechuje się dużą odpornością na wysoką temperaturę. Nadaje się do obróbki termicznej takiej jak smażenie i pieczenie. Dostarcza steroli roślinnych oraz witaminy E. Nie zmienia smaku potraw. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Skład
100% olej rzepakowy tłoczony na zimno, ekologiczny.
Wartość odżywcza | 100 g |
Wartość energetyczna | 3700 kJ/900 kcal |
Tłuszcz | 100 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednoniensycone | 70 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 22,8 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Właściwości składników
Nienasycone kwasy tłuszczowe – wpływają na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu, wspierają pracę układu krwionośnego.
Kwas oleinowy – ma wpływ na obniżenie trójglicerydów oraz cholesterolu frakcji LDL ("złego").
Witamina E – wspomaga ochronę komórek przed wolnymi rodnikami i stresem oksydacyjnym, ma wpływ na opóźnianie procesów starzenia. Pomaga w chorobach alergicznych i autoimmunologicznych.
Kwasy tłuszczowe i witamina E – wspierają kondycję skóry i włosów.
Sterole roślinne – wpływają na syntezę niektórych hormonów oraz utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu frakcji HDL ("dobrego")
Sposób użycia
Można stosować do głębokiego smażenia i pieczenia potraw do 200 stopni C, a także jako dodatek do sałatek, surówek, past kanapkowych.
Cechy produktu
- Płeć
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Problem
- Główny składnik
- Część ciała
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji