O produkcie
Producent
NATURANOpis
VIRKON - uniwersalny środek dezynfekcyjny dodatkowo o działaniu myjącym.
Zawartość opakowania
100 g preparatu zawiera 50 g bis(peroksymonosiarczano)bis(siarczanu) pentapotasu - substancja czynna. Ponadto w skład VIRKONU wchodzą: związki powierzchniowo czynne, substancje utleniające, kwasy organiczne, nieorganiczne układy buforujące, substancje stabilizujące, barwnik wskażnikowy, środek zapachowy.
Przeznaczenie produktu
- Idealny do dezynfekcji powierzchni i sprzętów wykonanych z gumy, szkła, tworzyw sztucznych i metali.
- Uniwersalny w użyciu - może być stosowany nie tylko w części leczniczej szpitala, lecz także w zapleczu gastronomicznym - dopuszczony przez PHZ do dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością, a nawet do dezynfekcji skorupek jaj przeznaczonych do spożycia (Salmonella).
Charakterystyka produktu
Ma udowodnione silne działanie bakterio -, wiruso -, i grzybobójcze (m.in. WZW, HIV/AIDS, Pseudomonas, salmonelle, gronkowce - ponad 300 szczepów bakterii i 18 rodzin wirusów).
- 10-cio minutowy kontakt z preparatem to gwarancja skutecznej dezynfekcji! Ten czas kontaktu to jeden z najkrótszych wymaganych dla skutecznej dezynfekcji spośród środków dopuszczonych do obrotu w Polsce.
- Bezpieczny dla pacjentów i personelu, nie zawiera w swoim składzie aldehydu glutarowego - substancji o udowodnionym działaniu drażniącym i alergizującym - będącym przyczyną licznych uczuleń u personelu polskich placówek Służby Zdrowia.
- Bezpieczny dla środowiska - nie niszczy złóż biologicznych w oczyszczalniach ścieków; biodegradacja zgodna z normami Unii Europejskiej.
- Idealny do dezynfekcji powierzchni i sprzętów wykonanych z gumy, szkła, tworzyw sztucznych i metali.
- Uniwersalny w użyciu - może być stosowany nie tylko w części leczniczej szpitala, lecz także w zapleczu gastronomicznym - dopuszczony przez PHZ do dezynfekcji powierzchni kontaktujących się z żywnością, a nawet do dezynfekcji skorupek jaj przeznaczonych do spożycia (Salmonella).