O produkcie
Pokaż wszystkie produkty linii HiPP Przekąski marki HiPP
Producent
HiPP Polska Sp. z o.o.ul. Giełdowa 1
01-211 Warszawa
Opis
HiPP BIO pierwsze chrupki idealnie sprawdzają się podczas nauki samodzielnego jedzenia. Posiadają podłużny kształt, łatwy do uchwycenia dla małych rączek oraz lekką strukturę, dzięki czemu szybko rozpuszczają się w ustach. Chrupki powstały w 100% z ekologicznych zbóż: ryżu, kukurydzy oraz prosa. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 7. miesiąca życia, sprawdzi się jako przekąska w domu i w podróży. Zgodnie z przepisami prawa chrupki nie zawierają substancji konserwujących ani barwników. Nie zawierają również aromatów, glutenu oraz dodatku soli i cukru.
Skład
zmielone zboża* 100% (pełnoziarniste proso* 34%, kukurydza* 34%, ryż* 32%)
*z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 1652 kJ / 390 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 2,0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 82,1 g |
Cukry** | 0,5 g |
Błonnik | 2,0 g |
Białko | 9,8 g |
Sól*** | <0,05 g |
Sód | <0,02 g |
** zawiera naturalnie występujące cukry
*** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Masa netto
30 g
Przeznaczenie
Środek spożywczy przeznaczony dla dzieci powyżej 7. miesiąca życia.
Zalecane dzienne spożycie
Sugerowana dzienna porcja to ok. 3-5 kółeczek dla dzieci od 7. miesiąca życia oraz 5-10 kółeczek dla niemowląt od 9. miesiąca, podawanych np. jako część drugiego śniadania lub podwieczorku.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Produkt przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie.
Należy zadbać o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia dziecka.
Produkt pakowany wagowo, a nie objętościowo.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Specyfika
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji