O produkcie
Pokaż wszystkie produkty JOY DAY
Pokaż wszystkie produkty linii Probiołyk marki Joy Day
Producent
Living Food Sp. z o. o.Graniczna 15
66-320 Trzciel
Opis
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia Probiołyk jest to jedna porcja napoju, dostarczająca aż 400 mln żywych i aktywnych bakterii probiotycznych. Zawartość ekstraktu z jeżyn, czarnej porzeczki, czy poziomej sprawia, że produkt dodatkowo wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wszystkich komórek ciała.
Skład
Woda, sok jabłkowy (20%), ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych i owoców (8%) [w tym: liście jeżyny (16,7%), liście czarnej porzeczki (16,7%), liście poziomki (16,7%), ziele skrzypu polnego (16,7%), owoce czarnej porzeczki (16,6%), owoce jeżyny (16,6%)], zestaw żywych, aktywnych szczepów bakterii probiotycznych (min. 3,2×10^6 jtk/ml).
Napój probiotyczny jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Wartość: | w 100 ml | w 125 ml |
Energia | 36 kJ/8 kcal | 45 kJ/10 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 2,1 g | 2,6 g |
w tym cukry | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0 g | 0 g |
Sól | 0,02 g | 0,03 g |
Produkt nie zawiera glutenu, ani laktozy, jest odpowiedni dla diabetyków, wegan i wegetarian.
Masa netto
125 ml
Właściwości
Probiołyk w malej ilości płynu dostarcza dużą ilość bakterii probiotycznych, które wspomagają utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit, hamując jednocześnie rozwój bakterii i grzybów chorobotwórczych. Prawidłowa mikroflora stanowi także element bariery jelitowej, chroniącej przed przenikaniem do krwioobiegu szkodliwych substancji i toksyn zawartych w przyjmowanym pożywieniu lub produkowanych przez mikroorganizmy patogenne. Ponadto drobnoustroje probiotyczne zdolne są do wytwarzania tzw. postbiotyków, które wykazują się działaniem antyoksydacyjnym - pomagają w zmniejszeniu stresu oksydacyjnego. Odpowiednia suplementacja probiotyczna wspomaga także regulację perystaltyki jelit, co wpływa na zapobieganie występowania zaburzeń jelitowych oraz moduluje rozwój układu immunologicznego, w konsekwencji wzmacniając go. Dodatkowo witamina C, kwasy organiczne i związki przeciwutleniające znajdujące się w leśnych owocach wzmacniają układ odpornościowy, co jest szczególnie istotne w okresach zwiększonej zachorowalności.
Przeznaczenie
Napój przeznaczony jest dla osób dorosłych i starszych, a także dla młodzieży i dzieci powyżej 3 roku życia.
Sposób użycia
Produkt należy spożywać raz dziennie, w trakcie posiłku.
Przed otwarciem delikatnie wymieszać.
Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa
Kwasowość koncentratu, powstający na dnie butelki biały osad, biały nalot na powierzchni lub gazy są naturalnym procesem fermentacji.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Spożyć w ciągu 30 dni od pierwszego otwarcia.
Cechy produktu
- Płeć
- Zalecenia żywieniowe
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Część ciała
- Specyfika
- Układy narządowe
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji