O produkcie
Pokaż wszystkie produkty SANTE
Pokaż wszystkie produkty linii Bakalie marki Sante
Producent
Sante A. Kowalski Sp. j.Brechta 7
03-472 Warszawa
Opis
SANTE Morele to bakalie będące źródłem witaminy A, B3 i potasu. Charakteryzują się wysoką zawartością witaminy E i błonnika. Są idealne jako zdrowa, smaczna przekąska. Sprawdzą się również jak dodatek do dań mięsnych, ciast i deserów. Morele zostały zapakowane w praktyczne opakowanie strunowe umożliwiające wielokrotne otwieranie i szczelne zamykanie. Zapobiega ono wilgotnieniu bakali i ich wysypywaniu się.
Skład
Morela suszona, substancja konserwująca: dwutlenek siarki.
| Wartość odżywcza | w 100 g produktu | RWS* |
| Wartość energetyczna | 1270 kJ / 300 kcal | - |
| Tłuszcz, w tym: | 1,2 g | - |
| kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | - |
| Węglowodany, w tym: | 62 g | - |
| cukry | 61 g | - |
| Błonnik | 10 g | - |
| Białko | 5,4 g | - |
| Sól | 0,01 g | - |
| Witamina A | 1307 µg | 163% |
| Witamina E | 3 mg | 25% |
| Witamina C | 31,7 mg | 40% |
| Tiamina | 0,18 mg | 16% |
| Ryboflawina | 0,3 mg | 21% |
| Witamina B6 | 0,42 mg | 30% |
| Niacyna | 4,9 mg | 31% |
| Potas | 1666 mg | 83% |
| Fosfor | 127 mg | 18% |
| Żelazo | 3,6 mg | 26% |
| Miedź | 0,77 mg | 77% |
| Mangan | 0,93 mg | 47% |
| Wapń | 139 mg | 17% |
RWS* — Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
Produkt może zawierać gluten, soję, mleko, orzechy.
Cechy produktu
- Wiek
- Typ produktu
- Postać
- Działanie/właściwości
- Główny składnik
- Pora stosowania
- Sposób aplikacji


