O produkcie
Producent
ICHEMDostawcza 12
Łódź
Opis
Aktywny biologicznie granulat czystej lecytyny sojowej. Substancje zawarte w lecytynie są składnikami każdej żywej komórki organizmu, szczególnie tkanki nerwowej i mózgu. Lecytyna działa jako bioregulator układu nerwowego, pobudza jego funkcje, wzmacnia zdolność koncentracji i zapamiętywania oraz regeneracji przy wzmożonym wysiłku fizycznym. Dzięki lecytynie łatwiejsze staje się uczenie, podejmowanie decyzji w warunkach stresu, możemy być bardziej skoncentrowani przed ważnym zebraniem. Szybciej też zregenerujemy siły po długiej wędrówce górskiej czy też długim meczu na boisku szkolnym. Przed klasówką czy egzaminem łatwiej zapamiętamy zadaną partię materiału.
Lecytyna pozytywnie wpływa na poziom tłuszczu i cholesterolu we krwi, przez co zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy i związanych z nią chorób sercowo-naczyniowych. Lecytyna wspomaga organizm w wykorzystaniu witamin rozpuszczalnych w tłuszczach z grupy A, D, E i K. Pozytywnie wpływa także na funkcje wątroby
Wygodna forma granulek pozwala na spożywanie go bezpośrednio lub też jako dodatek do mleka, jogurtu, kefiru czy też zupy. Nie zawiera cukru. W przeciwieństwie do wielu środków lecytynowych produkowanych na bazie alkoholu Lecytynę Sojową w formie granulatu mogą przyjmować kierowcy i dzieci.
Właściwości składników
Stany przemęczenia i wyczerpania umysłowego i fizycznego, nadmierna pobudliwość i nerwowość, stany osłabionej koncentracji, stany stresowe, okresy wzmożonego wysiłku umysłowego i fizycznego, okresy rekonwalescencji, profilaktyka miażdżycy.
Zalecane dzienne spożycie
Dorośli: 2 x 3 łyżeczki dziennie; dzieci w wieku szkolnym: 1 x 2 łyżeczki dziennie; podczas lub po posiłku. Spożywać bezpośrednio lub z mlekiem, jogurtem, kefirem, zupą.